Magazin > Odnosi in prosti čas
29 ogledov

Napake, ki jih delamo med nakupovanjem

nakupovanje Profimedias
Izogibajte se brezglavemu zapravljanju.

Znate nakupovati? Stavimo, da ste tudi vi po nakupovanju ugotovili, da ste udarili mimo. Izognite se tem napakam in privarčujte.

1. Spontani nakupi/Nakupi iz žalosti
Nakupi med malico ali po slabem zmenku so lahko "nevarni". Kadar smo pod stresom ali pa se nam med nakupovanjem mudi, se namreč zelo hitro zgodi, da kupimo nekaj, kar sploh ne ustreza našemu stilu, nam ni prav … Razočaranje in jeza bosta po takšnem nakupu še večja.

2. Nakup čevljev, ki nam niso prav
Če nimajo vaše številke, čevlje pustite v trgovine. Ne tolažite se z mislijo, da imate trenutno malo zatečene noge ali da bodo vložki za čevlje čudežno rešili težave.

3. "Saj lahko zamenjam ..."

Nekateri si v trgovini ne vzamejo časa za razmislek, saj se tolažijo, da lahko nakup vrnejo. To sicer drži, ampak vračilo mnogokrat prestavljamo v nedogled, zato se hitro zgodi, da smo zamudili rok ali pa izgubili račun.

4. Nakupovanje med dopustom
Na dopustu si mnogokrat privoščimo nova oblačila (prekratka, prepisana, …), ki so za vsakdanje življenje zelo neprimerna. Do naslednjega leta tako izginejo v omari ali pa jih kar takoj vržemo v smeti. Tako kot tudi spominke …

5. Pustimo se prepričati
Modni navdušenci točno vedo, kaj jim pristaja in kaj ne. Tisti, ki so malo manj podkovani na tem področju, pa se mnogokrat zanašajo na prodajalke, ki pa imajo večinoma le en cilj – povečati prodajo. Raje nakupujte s prijateljico.

6. Brezglavo zapravljanje na razprodajah
Če še niste opazili, razprodaje so tako rekoč celo leto. Ne kupite oblačil samo zato, ker so sedaj cenejša. Osredotočite se na stvari, ki jih potrebujete.

7. Lepa, a nepraktična oblačila
Že v kabini preveriti, ali se v novi obleki/hlačah/majice počutite udobno. Lahko brez težav dvignete roke? Se lahko nemoteno gibate?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.