Magazin > Odnosi in prosti čas
144 ogledov

Napake, ki jih ženske delajo v postelji

seks strast par Shutterstock
Za dober seks sta potrebna kemija in vključenost obeh partnerjev. Ženske velikokrat grešijo v postelji, med drugim tudi zato, ker mislijo, da moški znajo brati njihove misli.

Ženske se v postelji ne smejo obremenjevati s svojim videzom, a prav to velikokrat počnejo. Največkrat temu podležejo, ko imajo novega partnerja ali ko pridobijo nekaj kilogramov. Zaradi tega se želijo izogniti nekaterim položajem, a s tem ubijajo spontanost. Moški si v postelji želijo samozavestnih spolnih partnerjev, ki med seksom ne razmišljajo o resnih temah, ampak se prepustijo užitku. 

Ena od pogostih napak žensk so socialni stereotipi, kot sta ta, da je moški vedno pobudnik seksa in da je moški vedno pri volji za seks. Moški žensko, ki nikoli ne da pobude za skok med rjuhe, dojemajo kot manj strastno. Začne pa se tudi spraševati, ali jo sploh privlači. Napačno je tudi žensko pričakovanje, da je moški stroj za seks, saj se tako zmanjšajo pomen njegovih čustev, želja in potreb.

Moški ne zna brati ženski misli

Moški v postelji stremi k temu, da zadovolji žensko tako kot ona njega, a je pri tem pod večjim pritiskom, saj moški statistično gledano lažje dosežejo orgazem. Ob partnerici, ki nikoli ne pove, kaj ji ustreza in kaj ne ter kaj si želi, ima moški lahko občutek, da je sam v postelji. Seveda pa se od ženske ne pričakuje, da ves čas daje navodila.

V postelji je treba pokazati tudi željo po eksperimentiranju. Ženska, ki bo zavrnila vsak predlog, bo poskrbela, da bo njuno spolno življenje neizogibno postalo dolgočasno. Ženske si njegove predloge po novih stvareh napačno razlagajo, saj menijo, da mu je seks postal dolgočasen. 

Vztrajanje pri samo enem položaju, pričakovanje, da bo vse naredil moški, kažejo na to, da je ženska nezainteresirana in da v seksu ne uživa. Pri seksu morata biti oba udeleženca enakopravna in enako aktivna. Študije kažejo, da je bila pasivnost pri seksu označena kot najslabša značilnost. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.