Slovenija
23 ogledov

Napako priznali, popraviti je nočejo

Razno 26.04.2012 telefoniranje, mobilna telefonija, pogovor po mobitelu, mobitel Saša Despot
Apek. Narobe izračunali ceno za podaljšanje frekvenc, zdaj pravijo, da izračun sploh ni pomemben.

Na agenciji za pošto in elektronske komunikacije (Apek), ki jo vodi Franc Dolenc, so priznali, da so se zmotili pri izračunu cene, ki jo bosta morala Telekom in Simobil plačati za podaljšanje frekvenc.

Ker so napačno izračunali revalorizacijo cen iz leta 1998, je znesek za podaljšanje do leta 2016 samo za Simobil 600 tisoč evrov previsok, za Telekom pa še precej več. A Apek cene ne namerava znižati, saj menijo, da izračun ni vplival na predlagani znesek. Zakaj so potem sploh pripravljali metodologijo, če na ceno za frekvence nima vpliva, niso pojasnili. Trdijo, da je bilo glavno vodilo primerljivost z evropskimi cenami, a to sodeč po objavljeni metodologiji ne drži. Narobe izračunano ceno so zaradi štirih razlogov (noben ni bil cena v drugi državi) povečali za deset odstotkov in jo le primerjali s cenami v drugih državah ter ugotovili, da je primerljiva. Razpon cen za megaherc na prebivalca je v različnih državah od 0,0194 do 0,8144 evra, kar je 42-kratna razlika.

Komentarjev 2
  • Realist 10:03 13.marec 2013.

    Niti nisem presenečen da se zopet oglašajo na simobilu. Pri njih sta samo dve varianti. Ali kritizirajo oz. se pritožujejo ali pa se na vse možne pretege hvalijo kako so najboljši in imajo oh in sploh omrežje. Dejansko pa je ...prikaži več situacija precej klavrna. Namesto da se tako bunijo naj raje malce zavihajo rokave in začnejo delati, predvsem na omrežju ker takšno kot je in z vsemi temi super telefoni ne gre tako naprej.

  • marko.s 08:07 13.marec 2013.

    zaradi takih in podobnih pa je v državi tko kot je...Če ne kdo naredi napako, pa ne odgovarja, celo s takim početjem nadaljuje....ssOčitno bo nekomu fajn žep napolnilo, zakaj bi torej znižal.