Slovenija
121 ogledov

Napis Naš Tito postal Vstaja

Napis Vstaja, Naš Tito, Sabotin
1/7
Bojan Stepančič
V noči na soboto je skupina aktivistov Vseslovenske ljudske vstaje na hribu Sabotin napis "Naš Tito" preoblikovala v "Vstaja".

Na Sabotinu nad Novo Gorico se je danes ponoči pojavil napis Vstaja. Nočno akcijo za ureditev napisa s kamni je izvedlo okrog 40 vstajnikov iz različnih primorskih in osrednjeslovenskih krajev. Z napisom želijo slovenski in tudi italijanski javnosti dati vedeti, da se v državi nekaj dogaja in napovedujejo četrto slovensko vstajo, ki bo prihodnjo soboto potekala v Ljubljani.

"Nekateri na potrebo po spremembah v državi izražajo na protestih, drugi pa z različnimi napisi, kot je tudi ta na Sabotinu,“ je povedal eden izmed protestnikov Vilko Brus.

"V državi je nekaj zelo narobe“

"Za nas je sporno obdobje vseh zadnjih dvajsetih let, ne obdobje zadnje vlade. Nismo želeli le vreči vlade Janeza Janše, pač pa opozarjamo na to, da je nekaj zelo narobe v državi in da je to potrebno nekaj narediti," je še dejal Brus in s tem opozoril, da ob zamenjavi vlade nikakor ne bo konec slovenskih protestov.

"Vzpostavljati moramo začeti spet temeljne človeške vrednote, kot so poštenje, resnica, odkritosrčnost, delo, zamenjati sedanje politične elite," je še poudaril Brus.

Protestniki v Vipavski dolini bodo predvidoma sredi marca pripravili posvet o nadaljnjih korakih, ki jih bodo naredili za uresničitev zahtevanih ciljev, za katere so se zavzemali na vseh dosedanjih protestih po številnih slovenskih krajih.

Komentarjev 5
  • privat 08:57 03.marec 2013.

    imeli smo toliko,da so nam vsi zavidali...danes pa so nas naši politiki pokradli!

  • bojovi 23:00 02.marec 2013.

    in iza oltarja.

  • anze40 17:17 02.marec 2013.

    Oditi morajo najprej strici in teta iz ozadja