Šport > Nogomet
80 ogledov

Petarda Viole, 3:0 Interja, Birsa na klopi San Sira

Hamšik Chievo Napoli Serie A
1/37
EPA
Strelsko rekordno bogato drugo kolo italijanske Serie A je zaznamovala nova visoka zmaga Fiorentine, ki je povozila Genoo (5:2). Valter Birsa ostal brez debija v dresu AC Milana.

Aktualni prvak Juventus je še drugič v dveh tednih visoko premagal Lazio (4:1), s 4:0 so Bianconeri Rimljane odpravili tudi v superpokalu na Olimpicu. Tokrat rezultat ne pove vsega, saj so tudi sinje-modri imeli svoje priložnosti, a tokrat niso uspeli iztržiti več od visokega poraza.

Že po slabe četrt ure je Juve povedel, ko je Paul Pogba z lepo žogo čez obrambo našel Artura Vidala, ki je mirno poslal okroglo usnje pod Federica Marchettija. Čilenec je v 26. minuti zabil še drugič, tokrat ga je po prodoru z globinsko podajo našel Leonardo Bonucci. Lazio je hitro odgovoril prek Miroslava Kloseja, Nemec je v 28. minuti v mrežo pospravil odbitek po strelu Hernanesa. Gostje so bili boljši tekmec v zaključku prvega dela, Gigi Buffon je moral posredovati po strelu Hernanesa, poskus Antonia Candreve pa je zletel malce mimo vrat.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Bonucci vpisal še drugo asistenco, ko je z dolgo podajo našel Mirka Vučinića, Črnogorec pa je po obratu povišal na 3:1. V 63. minuti je upravičeno pordečel Hernanes, brazilski vezist je z roko skušal spraviti v mrežo predložek s strani. Carlos Tévez je potrdil zmago Torinčanov v 80. minuti, že predtem je Argentinec zadel okvir gola.

Napoli zabil štiri v Veroni 

Okrepljeni Napoli je pod vodstvom Rafe Beníteza vpisal še drugo zmago. Na gostovanju v Veroni pri Chievu, za katerega je Boštjan Cesar igral vso tekmo, Dejan Lazarević pa je sedel na klopi, so južnjaki slavili po prevladi v drugem polčasu (4:2).

Goste je v vodstvo popeljal Marek Hamšik v 13. minuti, v 24. je zadetek Slovaka izničil Alberto Paloschi. Štiri minute kasneje je Napoli spet vodil po golu Joséja Maríe Callejóna, toda Paloschi je izid ponovno poravnal še pred odmorom. V drugem delu so gostje med 64. in 70. minuto zabili dvakrat in odločili tekmo. Še drugič na tekmi je zabil Hamšik, zmago Napolija pa je potrdil Gonzalo Higuaín

Evrogol Pjanića zapečatil zmago Rome

AS Roma je na prvi nedeljski tekmi doma premagala Hellas Verono. Pred prazno južno tribuno, ki mora še odslužiti kazen zaradi rasističnih žaljivk iz lanske sezone, so Rimljani navdušili v drugem polčasu, ko sta zadela Adem Ljajić in Miralem Pjanić.

Balotelli Muntari Robinho AC Milan Cagliari Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Po tem, ko je srbski vezist zabil svoj prvenec po prestopu iz Fiorentine, je na sceno stopil magični bosanski vezist, ki je na robu kazenskega prostora opazil, da je vratar Verone daleč od svoje črte, s prefinjenim strelom pa ga je uspel celo "lobati".

Izenačen rekord 43 golov, petarda Fiorentine, zmagi Milančanov

Da italijanska liga končno pridobiva na privlačnosti, so dokazale tudi vse preostale tekme drugega kola, na katerih je skupno padlo 43 golov, s čimer so strelci izenačili zgodovinski rekord tekmovanja. 

Največ od omenjenih 43 jih je zabila Fiorentina, ki je brez Josipa Iličića začela gostovanje pri Genoi in s tremi goli prednosti vodila že po prvem polčasu, ko se je med strelce prvič na ligaških tekmah vpisal tudi Mario Gómez.

Gómez je v sodnikovem podaljšku izkoristil še enajstmetrovko za klasično "doppietto", ki je uspela tudi Giuseppeju Rossiju. Prav slednjega je v 77. minuti zamenjal Iličić. Alberto Gilardino je vmes z izjemnim volejem sicer znižal rezultat, toda le za nekaj trenutkov, ko je bil znova natančen Rossi. Tudi zadetek Francesca Lodija ni prav nič popravil (ne)slavnostnega vzdušja ob 140. obletnici pristaniškega kluba, ima tudi kriket ekipo, ki se je predstavila na zelenici pred tekmo.

Birsa ostal na klopi

Zanesljiva sta bila tudi oba milanska kluba. Valter Birsa je s klopi spremljal domačo zmago AC Milana nad Cagliarijem, za katero so zadeli Robinho, Philippe Mèxes in prvič v sezoni tudi Mario Balotelli. V prvem polčasu je za slabo moštvo s Sardinije, kjer bo od letos očitno igral tudi Mariborov zvezdnik Agim Ibraimi, znižal Marco Sau (3:1).

Novo tekmo brez prejetega gola je vpisal tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je drugič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno, tokrat na vedno vročem gostovanju pri Catanii (3:0). Inter se je s tremi točkami pomaknil na vrh Serie A.

Inter z zmago na vrh

Varovanci Walterja Mazzarrija so na Siciliji povsem zasenčili domače in slavili po lepo izdelanih zadetkih Rodriga Palacia, Juta Nagatoma in Rickyja Álvareza

Igrala sta tudi Rene Krhin, ki je v drugem polčasu zapustil remi Bologne s Sampdorio (2:2), in Jasmin Kurtić, ki je visoko izgubil na domačem obračunu z lanskoletnimi drugoligaškimi kolegi Livornom (1:4).

Italijanska liga, 2. kolo:

Chievo : Napoli 2:4 (2:2)
Paloschi (24, 40); Hamšik (13, 64), Callejon (28), Higuaín (70)
Cesar je igral vso tekmo, Lazarević (oba Chievo) je bil na klopi.

Juventus : Lazio 4:1 (2:1)
Vidal (14, 26), Vučinić (49), Tévez (80); Klose (28)
RK: Hernanes (63/Lazio)

AS Roma : Hellas Verona 3:0 (0:0)
Cacciatore (56), Pjanić (59), Ljajić (66) 

Atalanta : Torino 2:0 (0:0)
Stendardo (57), Lucchini (81)

Bologna : Sampdoria 2:2 (0:1)
Moscardelli (41), Kone (64); Eder (25), Gabbiadini (71)
Krhin (Bologna) je igral do 65. minute.

Catania : Inter Milan 0:3 (0:1)
Palacio (20), Nagatomo (56), Álvarez (80)
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Genoa : Fiorentina 2:5 (0:3)
Gilardino (54), Lodi (60/11-m); Aquilani (10), Rossi (14, 55), Gómez (41, 90/11-m)
Iličić (Fiorentina) je igral od 77. minute.
RK: Sampirisi (Genoa/90)

AC Milan : Cagliari 3:1 (2:1)
Robinho (8), Mexès (31), Balotelli (62); Sau (33)
Birsa (Milan) je bil na klopi.

Sassuolo : Livorno 1:4 (0:1)
Zaza (66); Greco (43), Emeghara (69, 85/11-m), Paulinho (75)
Kurtić (Sassuolo) je odigral celo tekmo.

Udinese : Parma 3:1 (1:0)
Agyemang-Badu (12), Heurtaux (72), Muriel (89/11-m); Cassano (83) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.