Šport > Nogomet
35 ogledov

Napoli žalil Parmo, ker ni pustila zmage

napoli gonzalo higuain EPA
Nogometaši Napolija so na tekmi italijanske Serie A žalili igralce Parme, ker jim ti niso pustili zmagati. Neapeljčani so ostali brez pomembnih točk v boju za Ligo prvakov.

Obubožana Parma, ki bo po koncu letošnje sezone izpadla iz najmočnejše italijanske lige, je v 35. kolu Serie A remizirala z Napolijem (2:2) in varovancem Rafaela Beníteza odvzela dve točki, ki bi lahko ključno vplivali na razplet letošnjega prvenstva.

Modri imajo na ligaški lestvici tri točke zaostanka za Laziem, s katerim se potegujejo za edino preostalo mesto, ki še vodi v kvalifikacije Lige prvakov. Varna ni niti Roma, ki ima na drugem mestu le točko naskoka pred mestnim tekmecem.

Po koncu obračuna med Napolijem in Parmo so se na igrišču razvnele strasti med Gonzalom Higuaínom in domačim vratarjem Raffaelejem Paladinom. Gostje naj bi nogometašem Parme očitali zahrbtnost in jih, kot trdijo na uradni strani kluba, proglasili za ''zgube''.

''Slišali smo škandalozne in nepravične besede s strani nogometašev in direktorjev Napolija,'' je novinarjem povedal Paladino. ''Govorili so, da smo zgube, da smo že izpadli in da ne bi smeli igrati tako pretkano in odločno. To ni smer, v katero bi moral nogomet. Normalno je, da ekipa igra tako, kot smo igrali danes - profesionalno in s spoštovanjem do dresa. Morda je Napoli mislil, da bo prišel na Tardini (stadion, op. a.) in jim bo zmaga ponujena na krožniku. Nikomur ne poklanjamo daril,'' je dejal čuvaj mreže.
Parma je po sezoni, prepredeni s finančnimi težavami, ki so vodile v bankrot, uvrščena na zadnje mesto lestvice in se ji obeta izpad v nižji rang tekmovanja. Nogometaši na plače čakajo že več mesecev, sezono pa so lahko nadaljevali po zaslugi posebnega sklada, ki ga je ustanovila domača nogometna zveza.

''Kar se je zgodilo na koncu tekme, je bilo neprijetno. Ob strani igrišča se je slišalo, kaj govorijo nogometaši in direktorji Napolija. Če smo se odločili, da bomo prvenstvo izpeljali do konca, potem bomo na igrišču dali vse od sebe in ne bom izgubljali z 0:3 ali 0:4. Govoriti, da moramo izgubiti, ker smo zgube, je sramotno, neprimerno in ogabno. Najbolj šokantno je, ko to slišiš iz ust direktorjev. Da ljudje, ki bi morali imeti integriteto, padejo tako nizko. To je tragično,'' je povedal trener Parme Roberto Donadoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.