Svet
14 ogledov

Napolitano opozoril Berlusconija

Giorgio Napolitano je odgovoril, da ga je Drnovšek napačno razumel. Žurnal24 main
Italijanski predsednik Giorgio Napolitano je danes opozoril nekdanjega premiera Silvia Berlusconija in njegovo stranko Ljudstvo svobode, da spoštujejo pravnomočno sodbo sodišča.

Kot poročajo tuje tiskovne agencije, Napolitano ni izključil možnosti, da bi Berlusconija lahko pomilostil po pravnomočni obsodbi na štiri leta zapora zaradi davčnih poneverb v primeru Mediaset. A kot je dejal, bi prošnjo, če bi jo prejel, "objektivno in rigorozno" preučil.

Poleg tega je italijanski predsednik spomnil, da je 76-letnemu Berlusconiju kazen že skrajšana na eno leto, zaradi starosti pa mu tudi ne bi bilo treba kazni prestajati v zaporu, ampak da obstajajo tudi alternativne oblike, kot je na primer hišni zapor ali družbeno-koristno delo. Berlusconi pa se mora zdaj odločiti, kaj bo izbral, je dejal Napolitano.

Berlusocnijevo stranko Ljudstvo svobode pa je še opozoril, naj ne sproži vladne krize zaradi pravnih težav svojega voditelja. Kot je dejal, bi bil padec velike koalicije med desnico in levico pod vodstvom premiera Enrica Lette "usoden za italijansko politično in gospodarsko stabilnost", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.