Slovenija
15 ogledov

Napoved stavke ostaja v zraku

Kirurgi so bili osupli. Žurnal24 main
Mariborski kardiologi in vodstvo tamkajšnjega kliničnega centra danes spet za pogajalsko mizo. Če dogovora ne bo, popoldne sledi izredna seja sveta zavoda. Stavka ostaja napovedana za ponedeljek.

Potem ko včeraj kardiologi in vodstvo UKC niso uspeli doseči dogovora, pogajanja danes nadaljujejo. Zdravniki oddelka za kardiologijo in angiologijo ter vodstvo mariborske bolnišnice naj bi sicer glede večine stavkovnih zahtev precej zbližali stališča, medtem ko so pri nekaterih še vedno precej na nasprotnih bregovih.

Jedro spora med kardiologi in vodstvom kliničnega centra je plačilo kardiologov za interventne posege. Kardiologi zahtevajo plačilo po storitvi in ne po beleženju minut, plačilo parkirnine, ko so klicani na interventne kardiološke posege, ter enako število dni dodatnega dopusta iz naslova ionizirajočega sevanja kot zdravnikom, ki so stalno izpostavljeni temu sevanju.

Če dogovora med stranema danes dopoldne ne bo, bodo o problematiki popoldne razpravljali člani sveta zavoda na izredni seji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.