Svet
99 ogledov

Napovedali so mu 18 mesecev življenja, nato je ozdravel

Bob Berry Inštitut The Christie
Bob Berry je 60-letnik iz britanskega Stockporta. Pred nekaj dnevi je izvedel izvrstno vest, njegovo telo je povsem ozdravljeno rakavih celic. Pred tremi leti so mu zdravniki napovedali le še 18 mesecev življenja.

Bob Berry se je - potem ko mu ni pomagala niti operacija niti zdravljenje s pomočjo kemoterapije - odločil za zdravljenje z zdravilom, ki ga še preizkušajo. Postal je poskusni zajček, kar se je izkazalo za najboljšo odločitev njegovega življenja. Z novim poskusnim zdravilom so ga zdravili na inštitutu v Manchestru The Christie.

"Pred približno tremi leti sem začutil zelo močno bolečino v ramenih. Izkalo se je, da je izvor te bolečine kancerogeni tumor na pljučih, ki so ga zdravniki kmalu odstranili. Žal so preiskave pokazale, da se je rak razširil. Ker moje telo ni reagiralo na kemoterapijo, so mi zdravniki napovedali le še 18 mesecev življenja," je britanskim medijem pojasnil 60-letnik.

V obupu se je odločil izpostaviti zdravljenju s poskusnim zdravilom. Danes je hvaležen za priložnost, ki se mu je pokazala na omenjenem inštitutu. Zdravilo, ki mu je prineslo popolno zdravje in zmago nad rakom, še vedno nima imena.

"O raku v organizmu ni nobene sledu. Jasno, bolnika bomo pazljivo spremljali naprej. Pred nami je še veliko dela, da bomo lahko sprejeli zaključek, kako, v kolikšni meri in pod kakšnimi pogoji to zdravilo lahko pomaga pacientom, kot je bil Bob. rak je kompleksna bolezen, vsi ljudje na zdravila ne reagirajo enako," je previden dr. Mathew Krebs, ki je vodil zdravljenje 60-letnega nekdanjega bolnika z rakom, ki so mu sprva napovedali le še poldrugo leto življenja. Na omenjenem intštitu je trenutno v teku 600 različnih testiranj.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • McClain 21:01 12.februar 2017.

    mogoče bi se obrnili še na Jankoviča ki lastnokurčno testira farmacevtke :-)

  • moder 20:39 12.februar 2017.

    En farmacevtski poskusni zajček ozdravi, pa so takoj novice, tisoče ozdravelih s konopljo pa mrtva tišina,...