Slovenija
116 ogledov

Napovedani protest za odstop ministrov

Bodi aktiven Facebook
V uredništvo smo prejeli napoved protesta, ki ga organizatorji napovedujejo za petek, 29. januarja, ob 13. uri na Trgu republike v Ljubljani.

Zahtevali bomo odstop finančnega ministra dr. Dušana Mramorja in ministrice Maje Makovec Brenčič zaradi neupravičenega izplačevanja dodatka na pripravljenost,” je zapisano v napovedi protesta. V ta namen so organizatorji odprli Facebook profil z imenom Bodi aktiven. Odprli so ga šele nedavno, za zdaj ima komaj 32 pristašev.

Na napovedanem protestu, še piše v napovedi, bodo protestniki zahtevali tudi, naj vlada sprejme polno odgovornost ter takojšno uresničitev zahtev in dogovorov preteklih vlad v primeru zahtev Policije ter uredi kadrovske in finančne razmere v Slovenski vojski ter Policiji. Prav tako bodo zahtevali odstop ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, ker do zdaj ni uspela ustvariti niti temelja nujne reforme zdravstva.

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v predvolilnem obdobju veliko govoril o morali in etiki, zdaj pa smo državljani padli v past akademske elite, ki vehementno odklanja kakršnokoli odgovornost svojega preteklega delovanja,” izpostavljajo organizatorji protesta.

Zahtevali bodo tudi reformo sodstva in zdravstvenega sistema, saj da sta oba ujetnika lobijev ter interesa peščice posameznikov. “Če vlada Mira Cerarja ne bo k tej zadevi pristopila sistemsko in zadeve začela sanirati tam kjer je potrebno, bomo z aktivnostmi nadaljevali in stopnjevali pritisk na vlado ter zahtevali odstop vlade ter razpis predčasnih volitev ozoroma  sestavo tehnične, prehodne vlade,” so še zapisali.

Podrobnosti na tej povezavi. 

Komentarjev 11
  • BojanBojan 07:30 17.januar 2016.

    Tudi če bodo volitve, narod v centrih ala Ljubljana, raje pristane na to, da jih "kradejo" od spredaj in od zadaj, samo da kvazi desni ne pridejo na oblast. In spet bomo imeli volitve, kjer bo narod volil zato, da ...prikaži več nekdo ne pride na oblast in ne zato, da bi zmagal njim najboljši. Sicer so enotni, da so npr. tovrstni dodatki za pripravljenost neupravičeni in da naj jih vrnejo, vendar...če gre pa za to, da bi ta vlada padla, bodo pa složno, kot že nič kolikokrat, pristali na "nepravilnosti", "neetiko", "staro politiko", "nizke moralne vrednote", "napake", "druge priložnosti", "napačno razumljeno zakonodajo", "finančne obvode",...pa tudi če bodo na koncu parket iz svojih "Jazbinškovih" stanovanj kurili, ker drugače ne bodo preživeli! Tako da...Slovenija..."Lost Case!"

  • s.i.k. 16:14 16.januar 2016.

    . kako naj pa na protest ob enih pridejo tisti ki DELAJO do treh ; ali pa tisti ki si ne morejo Privoščit busa ali taxija do ljupke lj...

  • dragec 15:28 16.januar 2016.

    ha...ha...ha... na ulice prihajajo desni zombiji