Slovenija
449 ogledov

Dedek Mraz bo učiteljem prinesel 130 evrov

Učitelj v razredu Profimedias
Napredovanje iz mentorja v svetovalca pomeni uvrstitev iz 33. v 35. plačni razred, kar predstavlja 130 evrov bruto višji mesečni dohodek. Spodaj so razlike nižje, saj so razredi bolj stisnjeni. Na ministrstvu okoli 6000 vlog.

Do 24. novembra so na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, prejeli 5911 vlog z napredovanje v naziv. "Polovica predlogov je bila obravnavanih, tretjina je bila nepopolnih, zavrnjenih je bilo manj kot deset odstotkov predlogov za napredovanje," so pojasnili na ministrstvu. Vloge za napredovanj v šolstvu bodo zbirali še do konca novembra. 

PREBERITE ŠE: 

Vertikalno in horizontalno

Poleg napredovanj v nazive, v katere napredujejo predvsem strokovni delavci v kulturi, vzgoji in sociali, bodo javni uslužbenci z decembrom napredovali tudi horizontalno - v plačne razrede.

"Sprosti se oboje, tako napredovanja v nazive kot horizontalna napredovanja za delovno uspešnost, ki se praviloma izvajajo na tri leta in so bila dolgo časa zamrznjena," pojasnjuje Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata vzgoje izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. "Pri čemer je nastal niz zelo zapletenih situacij, ko se enkrat ni dalo napredovati v nazive, drugič v plačne razrede."

Učitelj v razredu | Avtor: Profimedias Profimedias

Plačni razred prinese štiri odstotke

Napredovanje iz mentorja v svetovalca pomeni uvrstitev iz 33. v 35. plačni razred, kar predstavlja 130 evrov bruto višji mesečni dohodek. "To je najbolj pogosta sprememba v nazivu, pri čemer moramo vedeti, da so spodaj razlike nižje, saj so razredi bolj stisnjeni," nam je pred časom pojasnil Štrukelj. 

Napredovanje za en plačni razred pa pomeni približno štiri odstotke pri bruto osnovni plači. Strokovni delavci, teh je največ prav v šolstvu, kulturi in sociali, bodo lahko napredovali hkrati v naziv in plačni razred. 

Strošek med 135 do 190 milijonov 

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je v prvi polovici leta ocenil, da bo sprostitev napredovanj v javnem sektorju državo stala skupno 180 milijonov evrov. "Začeli so s stroškom okoli 180 milijonov na začetku in končali z oceno med 125 in 145 milijoni, kar pomeni, da so govorili na pamet in tudi danes natančno ne vedo, koliko bo to stalo," poudarja Štrukelj. "Najbolj groba ocena, ki jo je podalo ministrstvo, je, da naj bi nekaj več kot polovica vseh  javnih uslužbencev napredovala za en plačni razred."

Učitelj v razredu | Avtor: Profimedias Profimedias

V Svizu pričakujejo, da bodo napredovali zlasti mladi strokovnjaki, ki po šest let niso imeli nobenih napredovanj. "Napredoval pa bo tudi pomemben del tehničnega osebja, ki ima izrazito slabe plače in se jim bo s tem naredila neka korekcija," poudarja Štrukelj. 

Skupno številko še zbirajo

Ministrstvo za šolstvo smo po oceni zneska stroškov napredovanj povpraševali že konec junija, ko se je iztekel drugi rok za vlaganje predlogov za napredovanja. Takrat so pojasnili, da o finančnih učinkih napredovanj še ni mogoče govoriti, saj "bodo odvisni od rezultata pogajanj z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja", čeprav napredovanja v nazive letos sploh niso bila predmet pogajanj. Ocene finančnih učinkov nimajo niti sedaj, ko so pogajanja že zaključena. "Ker predlogi še prihajajo, ocene finančnih učinkov zaradi napredovanj v nazive, še ne moremo podati." 

Komentarjev 12
  • Ferluci 19:49 08.maj 2016.

    Sam si kriv, kaj pa zaupaš odsluženim starim prdcem DESUSA

  • viktorh 08:52 01.december 2015.

    Če tudi ti delaš v tem sektorju, bi se vsaj manir naučil."Štekaš"?

  • jakec1575 22:46 30.november 2015.

    Svoj čas sem preštudiral sistematizacijo delovnih mest v JS. kar lahko rečem je, da je sistem izredno nekorekten in nepošten. Sistem je smiselen, če nima izjem. Sistem z milijon izjem ni več sistem. Čeprav vsakemu privoscim napredovanje in povisico, so ...prikaži več v tem sistemu ljudje, ki so bistveno bolj pod stresom, imajo vecje odgovornosti pa so v sistemu zanemarjeni. Mislim, da bi moralo biti merilo ali zgolj izobrazba, brez posebnosti. Ali pa sistem glede na odgovornost, stresnost in nevarnost dela. Zato pa potrebujete natančno opredmetenje oz. opis nalog za vsako delovno mesto. V sistemu je na umetno ustvarjenih sistematizacijah parkirisce za strankarske veljake, ki zaradi svoje nesposobnosti in strahu za svoje delovno mesto konkretno ovirajo razvoj. In zacran krog je sklenjen. Izjeno drage in nekvalitetne usluge z izjemami seveda. Obstajajo pac ljudje, ki vejo kako organizirati delovni proces. ni pa to sistemsko dosezeno.