Slovenija
13 ogledov

Napredovanje bo kazen, ne nagrada

denar iz denarnice, denarnica, evri, evro Nik Rovan
Javni sektor. Kdor je v zadnjem času napredoval, se mu plača ni zvišala, regres pa bi ga kaznoval.

Vlada predlaga, da bi tisti v javnem sektorju, ki zaslužijo več, dobili nižji regres. Za vse, ki so v zadnjih letih napredovali, bi bila to lahko kazen.

Razred gor, plača ne

Odkar veljajo interventni ukrepi, sicer velja zamrznitev napredovanj. To pomeni, da javni uslužbenec sicer lahko napreduje v višji plačni razred, vendar ne dobiva višje plače, ampak do nadaljnjega plačo za svoj stari plačni razred.

Pri regresu pa bi, kot so nam dejali na ministrstvu za javno upravo, višji plačni razred upoštevali. “Višina regresa bi bila odvisna od plačnega razreda, v katerega je javni uslužbenec uvrščen,” so pojasnili. To pomeni, da bi javna uslužbenca, ki prejemata enako plačo, lahko dobila različen regres – višjega bi dobil tisti, ki ni 
napredoval.

Letos naj ostane, kot je

“Sindikati vztrajamo, naj regres za letos ostane nespremenjen, sploh ker ga je približno petina ljudi v javnem sektorju že dobila; predvsem nekatere občine in tudi vrtci so ga že izplačali,” je stališče sindikatov povzel Aleksander Ogrizek iz sindikata poklicnih gasilcev. Vlada vztraja, naj se regres izplača glede na višino plače. Pogajanja s sindikati sicer še vedno tečejo.

Komentarjev 2
  • graff 13:11 06.maj 2012.

    privat/ danes 08.33Je petokolonaš v službi kapitalske mafije, ki se skriva za hrbti obubožanih in ogoljufanih delavce, je pa tudi ,,klon,,:Takšnih neposrednih žalitev in poniževanj državljanov naše male podalpske, kot si jih je včeraj privoščil Rode, je ...prikaži več že treba znati izustiti. In to v pravem trenutku. V trenutku, ko Hribar Miličevi gospodarstveniki še vedno ropajo delavce realnega sektorja, politiki ropajo delavce javnega sektorja, RKC pa ropa oboje. V trenutkih, ko hoče vlada na vsak način na beraško palico dolgoročno spraviti vsaj polovico državljanov, v trenutkih, ko vlada upokojence spreminja v žive mrtvece, v trenutkih, ko našim otrokom ukinja možnosti, da bi kdaj postali učeni, v trenutkih, ko mladi ne bodo imeli več možnosti rojevati, stari pa bodo ponižani čakali le še na sodni dan brez naslednikov. V takšnih trenutkih pride Franc rode in zarije nož v hrbet temu ljudstvu, ki ga je moralo financirati, tudi če ni hotelo in spet veličastno prijavi :

  • privat 08:33 06.maj 2012.

    javni sektor je treba reducirati in plače spraviti na socialni minimum...janša da nisi slučajno pupustil...