Slovenija
312 ogledov

Napredujejo le najzvestejši

Aleš Hojs Saša Despot
Kadrovanje. Svetovalec ministra Hojsa po manj kot letu službovanja v kabinetu postal šef drugje.

Nekdanji svetovalec v kabinetu odhajajočega ministra za obrambo Aleša Hojsa po menjavi vlade ostaja v državni upravi. Čeprav so Uroša Korošca, člana ljubljanskega odbora Nove Slovenije, sprva konec februarja lani na ministrstvu za obrambo (Mors) zaposlili na zaupanje in zgolj za čas ministrovanja Hojsa, ga je odhajajoča vlada v začetku meseca premestila na ministrstvo za pravosodje in javno upravo (MPJU).

Samo za pol leta

Korošec, ki je bil v Hojsovem kabinetu zaposlen kot podsekretar, zdaj na MPJU začasno kot vršilec dolžnosti vodi direktorat za investicije in nepremičnine. “In sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev,” poudarjajo na MPJU. Pred prihodom v službo v Hojsov kabinet je bil Korošec sicer zaposlen na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Za tri navzgor

Na drugo delovno mesto pa je bila v začetku leta premeščena tudi Mojca Križ, ki je na Morsu sicer zaposlena od leta 2006. Zaposlila se je kot podsekretarka, zdaj pa je napredovala za tri plačne razrede ter bila kot sekretarka premeščena na upravo za zaščito in reševanje, enega od organov Morsa. Za njeno premestitev naj bi se sicer zavzel predvsem državni sekretar na Morsu. Na Morsu poudarjajo, da je bila premeščena zaradi delovnih potreb, čeprav ni jasno, katera dela in naloge točno opravlja za skoraj 2.400 evrov bruto plače na mesec. Prej se je podsekretarka ukvarjala predvsem z logistiko in poslovnim 
načrtovanjem.

Komentarjev 9
  • ennanova 10:57 03.marec 2013.

    Aktivno proti korupciji in sprenevedanju politike, izjava za javnostPolitiki se še naprej sprenevedajo in zanikajo realnost; pravzaprav z njo nimajo več stika. Nočejo razumeti, morda pa so res tudi mentalno nesposobni, da bi bili zmožni dojeti kaj jim sporoča ...prikaži več ljudstvo. Nismo ovce, ljudstvo vam ne bo več nasedalohttp://za-misli.si/subkultura/825-aktivno-proti-korupciji-in-sprenevedanju-politike-izjava-za-javnost

  • graff 10:54 03.marec 2013.

    Dodam, vrh slovenske politike in RKC, s svojim zloglasnim OPS DEI, je ne glede na barve, največje gejevsko središče v tem delu Evrope. Tudi pedri tam gori odpirajo vse ključavnice, mi tu spodaj pa imamo zaradi svoje naravne heteroseksualne danosti, ...prikaži veči, zaprta vsa vrata, pač ne pašemo v ta smrad. Na nas je, da ta gnoj skidamo in očistimo Slovenijo.

  • Oxxo 09:14 03.marec 2013.

    Muca je ključ do "znanja", "uspeha" in predvsem denarja! Oklepa vsa vrata... Zajebe se lahko samo pri gay ključavnici.