Slovenija
38 ogledov

Naprodaj po nižji ceni od tržne

Celovški dvori Anže Petkovšek
Celovški dvori. Klenovšek bo naslednji teden dal v prodajo 52 stanovanj.

Ljubljana. Tržna cena kvadratnega metra stanovanja v Celovških dvorih je od 2.200 do 2.500 evrov, je ocenil sodni cenilec Milan Neffat, a jih bodo po njegovih besedah prodajali po nižji ceni. Kakšna bo, stečajni upravitelj Vegrada AM Bojan Klenovšek, včeraj še ni želel razkriti. Prodajati jih bo začel konec naslednjega tedna, a ne okoli 70, temveč 52, ker jih je le toliko povsem končanih.

Cene nižje zaradi stečaja

“Ker gre za prodajo v stečajnem postopku, je po zakonu mogoče ceno prilagoditi in ne prodati po tržni ceni,” pravi Neffat in dodaja, da so različne cene kvadratnega metra odvisne od velikosti stanovanja, njegove lege in drugih stvari: “Po mojem mnenju v Celovških dvorih ni dveh stanovanj, ki bi bili enako vredni.”

Klenovšek bo prodajal grasonjere, eno-, dvo- in večsobna stanovanja, velika od 30 do 90 kvadratnih metrov. Med temi ne bo večjih stanovanj v najvišjih nadstropjih, ki jih je nekdanja šefica Vegrada Hilda Tovšak želela prodati kot nadstandardna, ker še niso končana. Kupci bodo morali ob stanovanju kupiti tudi enega ali dva parkirna prostora po 16 tisoč evrov. Stečajni upravitelj bo kupce iskal z zbiranjem ponudb in ne na javni dražbi, ker se mu zdi to primernejše za prodajo stanovanj.





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.