Svet
21 ogledov

Naraščanje prostitucije zaradi gospodarske krize

razno 14.12.11. prostitutka, prostitucija, zenska, droga, foto: shutterstock Shutterstock
V Grčiji so zaključili triletno raziskavo, v kateri so pridobivali podatke o okrog 17 tisoč prostitutkah. Ugotovitev študije je, da so se nekatere ženske v Grčiji dobesedno primorane prodajati.

V raziskavi, katere avtor je Gregory Lazos z univerze v Atenah, je med drugim navedeno, da se vse več žensk v prostitucijo zateče zato, da preživijo. V Grčiji so tako polurne spolne usluge na voljo že za pičla dva evra. Pred krizo je cena spolnih uslug znašala 50 evrov.

Nekatere ženske se dobesedno prodajajo zato, ker so lačne. Takšnih primerov je okrog 400. Res jih ni veliko glede na število vseh prostitutk v Grčiji, vendar takšnih, ki bi se prodajale tako poceni, pred krizo ni bilo,” je ob objavi rezultatov študije grškim medijem povedal njen avtor. Dodal je še, da v Grčiji Grkinje prevladujejo v prostituciji; pred krizo so se Grkom in turistom zvečine prodajale ženske iz Vzhodne Evrope.

Grški medji pri tem navajajo še ocene, da je le deset od 525 bordelov v Grčiji pridobilo ustrezno dokumentacijo, vsi ostali delujejo na črno. Prostitucija v Grčiji je sicer legalna.

Komentarjev 6
  • h3o 20:02 30.november 2015.

    aja zato se je tok beguncev zmanjšal!!

  • korisnik_13858 17:54 30.november 2015.

    Sploh pa se prikazuje, kot da je prostitucija problem. V resnici je problem to, da ne plačujejo davkov ( saj piše, da jih dela ogromno na črno). In vzrok tem je pa to, da imajo učinkovit javni sektor, ki izdaja ...prikaži več ''ustrezno dokumentacijo''.

  • korisnik_13858 17:51 30.november 2015.

    Ne škodi tudi malo terminološke pravilnosti. V slovenščini poznamo usluge in storitve. Če vam ona za delo zaračuna, potem to ni usluga ( je pa npr. na Hrvaškem ) ampak storitev. Usluga bi bila, če za to ne bi prejela ...prikaži več denarja. Tako, da je izjava ''cena spolnih uslug'' nepravilna.