Slovenija
17 ogledov

Narasle bodo manjše reke in hudourniki

Nevihta Shutterstock
Danes bo precej jasno, proti večeru bodo posamezne nevihte. Sobota bo deževna, nedelja pa pretežno suha. Prihodnji teden nas bodo spremljale spomladanske temperature, vreme bo nestanovitno.

Popoldne lahko ob posameznih nevihtah na severu države zmerno prehodno narastejo manjše reke in hudourniki, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Mura, Drava in tudi druge reke po državi bodo začele naraščati v soboto in nedeljo.

Mura bo močneje naraščala predvidoma v sobotnih jutranjih urah in popoldne v Gornji Radgoni presegla opozorilno vrednost pretoka 635 kubičnih metrov na sekundo ter se začela razlivati znotraj poplavnih nasipov. Največji pretok bo predvidoma dosegla v nedeljo dopoldne pri pretoku nad tisoč kubičnih metrov na sekundo.

Otoplitve še ne bo

V noči na nedeljo bodo padavine ponehale, delno se bo zjasnilo, napovedujejo meteorologi. Čez dan bodo nastale krajevne plohe.

V ponedeljek zjutraj bo delno jasno, čez dan spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Še bo pihala zmerna do močna burja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.