Magazin > Lepota & telo
539 ogledov

Naravna zdravila pri vnetju sinusov

V Veliki Britaniji imajo tekmovanje v uživanju kopriv.
1/3
Žurnal24 main
Čeprav se vnetje sinusov praviloma zdravi z antibiotiki, se lahko z naslednjimi naravnimi zdravili prav tako pozdravite.

Antibiotiki sicer pozdravijo določeno bolezen, vendar lahko vplivajo na zdravje. Če se pogosto vnašajo v telo, to lahko nanje razvije odpornost.

Česen

Česen ima odlične antibakterijske in antimikotične lastnosti, ki učinkovito lajšajo vnetje sinusov, ki jih povzročata bakterijska ali glivična okužba. Sestavina alicin daje česnu značilen vonj, deluje kot antibiotik, zato je izjemno učinkovita pri zdravljenju omenjene bolezni.

Pomaranča

Sadež je odličen izvor vitamina C, ki pomaga pri zamašenem nosu in tako čisti sinuse. Pri čiščenju sinusov pomaga tudi vdihavanje vonja pomaranč. Raziskave so pokazale, da se tveganje za nastanek vnetja sinusov lahko znatno zmanjša, če vsak dan uživamo pomaranče. Kar pa je dobra novica za tiste, ki imajo večkrat težave s sinusi.

Kopriva

Kopriva lajša simptome, ki se pojavijo pri vnetju sinusov, vključno z draženjem oči in srbenjem v nosu. Rastlina se uživa kot čaj, ki učinkovito brani organizem pred okužbami. Poleg tega pa bo poskrbela za sprostitev sluzi iz sinusov, ki je glavni vzrok za nevšečnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.