Magazin > Lepota & telo
7987 ogledov

Naravno nad glivice na nohtih

stopala, noge Profimedias
Tudi s sestavinami, ki se skrivajo v domači kuhinji, vam lahko pomagajo pri odstranjevanju glivic na nohtih.

Glivic na nohtih se zelo težko rešimo. Začne se z majhno belo ali rumeno piko na nohtu, kasneje pa se to razširi, noht postane debelejši, brez sijaja, lahko pa začne tudi pokati. Če opazite majhne bele ali rumene pikice je priporočljivo, da obiščete zdravnika. Sicer pa se lahko ta zadeve začne odstranjevati tudi z naravnimi preparati, ki se skrivajo v domači kuhinji.

Olje čajevca

To olkje je naravni antiseptik in je eden najbolj učinkovitih naravnih orožij proti glivicam na nohtih. Uporablja se tudi za druge okužbe kože. Če imate glivice na nohtih, olje vtrite v noht in ga pustite tam deset miut – ne obuvajte si nogavic ali čevljev. Po desetih minutah vzemite novo zobno ščetko in olje še malo bolje vtrite s krožnimi gibi. Takšno zdravljenje je zelo učinkovito predvsem na začetku okužbe.

Sivkino olje

To olje ima številne spojine, ki imajo antiseptične lastnosti za boj proti okužbi, poleg tega pa preprečuje draženje kože. Zmešati morate enako količino olja sivke in čajevca ter mešanico malo segreti. Toplo mešanico uporabljajte dvakrat do trikrat na dan, ko nanesete olje, si obujte debe nogavice, ki bodo olje ohranila toplo.

Olje divjega origana

Dve kapljici origanovega olja zmešajte z eno čajno žličko čistega ekstra deviškega oljčnega olja. Uporabljajte enkrat na dan, vsaj tri teden.

Pomarančno olje

S kapalko nanesite tri kapljice na noht, kjer imate glivice in ga tam pustite stati vsaj eno uro. Glede na to, da ima veliko ljudi alergijsko reakcijo na olje pomaranče, ga najprej poskusite na delčku kože in počakajte, kakšna bo reakcija.

Alkoholni kis

Je ena najboljših sestavin za boj proti glivicam. Alkoholni kis pomešajte z vodo v razmerju 1:2 in v raztopino potopite nogo, kjer so se pojavile glivice. Vsak dan dnevno prst namakajte 10 do 15 minut.

Česen

Česnovo olje zmešajte z alkoholnim kisom (razmerje 1:1). zmes nanesite na noht in ga povijte z elastičnim povojem. Če nimate česnovega olja, ga lahko naredite sami. Zdrobite dva stroka česnja in dodajte dve žlici olivnega olja. Zmes pustite stati 24 ur in jo naslednji dan precedite.

Ustna vodica

Ustne vodocie se uporabljajo za uničevanje bakterij v ustni votlini, lahko pa jo uporabimo tudi pri boju proti glivicam. V majhno posodo natočite ustno vodico, kis in sok ene limone. Nogo, na kateri imate glivice, potopite za 10 do 15 minut dnevno, potem pa noht dodobra očistite s ščetkico. Postopek ponavljajte, dokler e vidite, da spodaj raste nov, zdrav noht.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.