Magazin > Lepota & telo
851 ogledov

Naravno nad vnet mehur

vnetje mehurja Profimedias
Vnetje mehurja je pri ženskah pogosta težava. Preden posežete po antibiotikih, preizkusite moč narave.

Čaj iz brezovih list
Listi breze so sestavljeni tudi iz flavonoidov, rastlinskih spojin, ki povečujejo tvorbo in izločanje urina. Čaj iz brezovih list mehur in sečila dobro spere, kar zmanjša vnetje. Za eno skodelico čaja potrebujete čajno žličko brezovih listov, ki jih dodate 150 ml vroče vode. Počakajte 15 minut. Čaj pijte trikrat na dan, poleg tega pa morate spiti vsaj še liter in pol tekočine.

Topel kostanj
Kitajski zdravilci prisegajo na moč praženega kostanja, ki zmanjšuje potrebo po uriniranju.

Ovoj iz evkalipta
Listi evkalipta vsebujejo cineol, ki je znano po svojih protivnetnih učinkih. Poleg tega blaži tudi bolečine. V 300 ml tople vode dodajte 5 kapljic olja iz evkalipta. V vodo pomočite krpo in jo  položite na mehur. Po 30 minutah krpo odstranite.

Sok iz redkve
Pravijo, da redkvin sok lahko odpravi celo kronična vnetja mehurja. Olupite srednje veliko redkev in jo razrežite na majhne koščke, ki jih pomešate s tremi žlicami trsnega sladkorja. Počakajte 30 minut, nato pa zmes s paličnim mešalnikom zmiksajte in zmes prelijte skozi cedilo. Zjutraj in zvečer pojejte žličko. Zdravila olja redkve bodo preko soka hitro prišla v kri in v mehur, kjer bodo odstranila bakterije.

Postopek ponavljajte tri dni.

Voda s pecilnim praškom
Bakterije, virusi in glivice se najbolj počutijo v rahlo kiselkastem okolju. Pecilni prašek pa spremeni PH urina, zaradi česar se zmanjša tudi pekoč občutek v senčilih.
Dvakrat na dan (največ tri dni zapored) spijte velik kozarec vode, v katerem raztopite vrečko pecilnega praška.

Brusnice
Brusnice vsebujejo veliko C-vitamina, vitamina B2, natrija, fosforja, kalija in antioksidantov. Pravijo tudi, da imajo brusnice antibakterijski učinek, lajšajo pa tudi krče, zato je pitje soka iz brusnice pri vnetju mehurja zelo priporočljivo.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.