Šport > Nogomet
46 ogledov

Naročil ugrabitev svojega naslednika

vicente soriano EPA
V Španiji so aretirali nekdanjega predsednika Valencie Juana Solerja, saj naj bi načrtoval ugrabitev svojega naslednika Vicenteja Soriana.

Španski mediji poročajo o predsedniškem škandalu nogometnega prvoligaša Valencie. Policija je v torek aretirala nekdanjega predsednika kluba Juana Solerja, ki je koval načrt za ugrabitev svojega naslednia Vicenteja Soriana.

Preiskovalci so ugotovili, da je Soler najel plačance, ki naj bi ugrabili Soriana in ga z ustrahovanjem pripravili do tega, da bi poravnal 59 milijonov evrov dolga, ki se nanaša na sporen nakup delnic španskega nogometnega kluba. Soler je noč iz torka na sredo preživel za rešetkami, nato pa so ga po plačilu varščine izpustili in mu izrekli prepoved približevanja Sorianu. Nekdanji predsednik Valencie naj bi po navedbah preiskovalcev za ugrabitev svojega naslednika odštel približno 100.000 evrov.

Soriano je leta 2008 na mestu predsednika Valencie nasledil Solerja, od julija 2013 pa predsedniško funkcijo opravlja Amadeo Salvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.