Šport
18 ogledov

"Naš cilj je ubraniti naslov v LP"

Cristiano Ronaldo EPA
Torinski Juventus in branilec naslova madridski Real bosta jutri ob 20.45 igrala prvo polfinalno tekmo Lige prvakov. Stavnice za prvo tekmo dajejo prednost španskemu velikanu, ki pa ne bo mogel računati na francoskega napadalca Karima Benzemaja.

Trener Madridčanov Carlo Ancelotti Benzemaja ni uvrstil na seznam 20 igralcev, ki jih je peljal v Torino, saj Francozu ni uspelo pravočasno okrevati po poškodbi kolena. To je še eden izmed udarcev za Real, med drugim je Benzema na osmih tekmah v tej sezoni lige prvakov zadel šestkrat.

Ancelotti bo pogrešal tudi Luko Modrića in Samija Khediro, dobra vest za evropske prvake pa je vrnitev Valižana Garetha Bala. "Juventus se zna dobro braniti, a tudi hitro steči v protinapad. Temu se bomo morali prilagoditi. Naša prednost je, da imamo italijanskega trenerja, ki zelo dobro pozna Juventus," je dejal nemški reprezentant Toni Kroos v pogovoru za uradno spletno stran madridskega kluba. "Vemo, da še nobeni ekipi ni uspelo ubraniti naslova v Ligi prvakov. Naš cilj je, da naredimo prav to," je dodal Kroos.

Cristiano Ronaldo je konec minulega tedna s tremi goli Realu prinesel zmago v Sevilli in zadržal Madridčane na dveh točkah zaostanka za Barcelono v boju za španskega prvaka.

Poskušali bodo zrušiti evropskega prvaka

Na drugi strani je Juventus z zadetkom Artura Vidala na gostovanju pri Sampdorii potrdil svoj 31. "scudetto", čeprav ga Juventusovi privrženci štejejo že kot 33., saj upoštevajo tudi dva odvzeta naslova v aferi Calciopoli. Velika točkovna prednost je trenerju Juventusa Massimilianu Allegriju omogočila, da ekipo ob pripravah na državno prvenstvo pripravlja še za obračuna z Realom.

"Nihče ne bi stavil na nas na začetku sezone, kar nekaj je bilo tistih, ki so menili, da bomo izpadli že po skupinskem delu. Zdaj smo med štirimi najboljšimi, izkoristiti moramo svoje priložnosti in poskušati zrušiti evropskega prvaka," je dejal Allegri.

Pirlo Fiorentina Juventus Evropska liga osmina finala | Avtor: Profimedias Profimedias
"Prva tekma je ključna. Moramo igrati modro, tako kot smo to počeli v zadnjih letih, moramo pa biti tudi samozavestni. Smo v položaju, ko lahko uresničimo svoje sanje in nimamo česa izgubiti," pravi eden ključnih igralcev Juventusa Andrea Pirlo.

Dvoboj bo sicer 17. uradni obračun teh dveh klubov v evropskih tekmovanjih. Domači teren se je v dosedanjih tekmah pokazal za veliko prednost. Juventus je v Torinu slavil petkrat, po enkrat pa igral neodločeno in izgubil. Real je na drugi strani v Madridu petkrat zmagal, dvakrat pa izgubil. Dvakrat sta kluba igrala na nevtralnem terenu, finale lige prvakov leta 1998 v Amsterdamu in ponovljeno tekmo četrtfinala pokala prvakov v sezoni 1961/62 v Parizu. Obakrat so slavili Španci. Tekmo bo sodil Anglež Martin Atkinson. V sredo bo na sporedu še prvi polfinalni obračun Barcelone in Bayerna.

Verjetni postavi:

Juventus (4-3-1-2): Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Vidal, Pirlo, Marcisio, Pereyra, Tevez, Morata

Real Madrid (4-4-2): Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, James, Ramos, Kroos, Isco, Bale, Ronaldo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.