Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Nas orgazem naredi pametnejše?

seks, par, erotika, orgazem Shutterstock
Ker se pri orgazmu sprosti pretok krvi, ta pa v možgane prinaša več kisika, orgazem tako aktivira celotne možgane.

Orgazem lahko zadrži marsikatero bolečino, saj se pri njem poveča pretok krvi v možganih. Kri pa je tista, ki prinaša hranilne snovi in možgane napolni s kisikom.

Orgazem je za možgane boljša vaja kot križanka ali sudoku, je pokazala nova raziskava znanstvenikov na Univerzi Rutgers v New Jerseyju. "Orgazem povečuje dejavnost celotnih možganov, medtem ko na primer neka uganka sproži le dejavnost v določenem predelu možganov," pojasnjuje nevroznanstvenik Barry Komisaruk, ki že več kot 50 let preučuje orgazme in kako ti delujejo na možgane.

Po njegovih navedbah občutek orgazma lahko blokira določene bolečine, ker se pri njem sprosti ogromen pretok krvi v možganih.

Mentalna vadba povečuje možgansko dejavnost, vendar so te locirane na določena področja. Orgazem pa aktivira celotne možgane, še pravi znanstvenik in dodaja, da je orgazem še vedno precej neraziskano področje, ker še danes ni veliko znanega o užitku, ki ga prinaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.