Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Nasedla goljufoma, odnesla sta ji tisoč evrov

Policist Boštjan Tacol
Iznajdljivost goljufov ne pozna meja; očitno ravno tako ne človeška naivnost.

"Gospa, našel sem zlato verižico, ki je očitno kar precej vredna. Zaslužek od njene prodaje si lahko razdeliva, če ste za posel," nekako tako je Ljubljančanko na Usnjarski ulici nagovoril neznani moški. Pristopil je še en moški in komentiral, da je verižica zagotovo vredna vsaj štiri tisoč evrov. Izrazil je resno zanimanje za nakup te verižice in namero podkrepil z 200 evri are.

Najditelj vrednega okraska je imel nato nek nujen posel, kupca ni mogel več čakati, zato je ženski predlagal, da njej proda verižico za tisočaka, sama pa jo nato torej za štiri tisočake proda moškemu, ki je že zastavil aro.

Ženska je bila za stvar, odšla je na bankomat, dvignila tisoč evrov, jih izročila najditelju očitno misleč, kako dober posel je sklenila. Čakala je kupca verižice, vendar tega seveda ni bilo nazaj.

Verižico je odnesla v zastavljalnico, kjer so ji povedali, da je ponaredek.

Komentarjev 4
  • Andrej Kovačič 14:01 28.maj 2015.

    "Gospa, našel sem zlato verižico, ki je očitno kar precej vredna. Zaslužek od njene prodaje si lahko razdeliva, če ste za posel," nekako tako je Ljubljančanko na Usnjarski ulici nagovoril neznani moški. že začetek ne paše v zgodbo haha, ...prikaži več on bi razdelil zaslužek z gospo ni pa ji ponudil da kupi zadevo al kak haha...

  • nesehecat 13:39 28.maj 2015.

    dejte no Žurnal, zadnje čase maste pa res totalne neumnosti! a ste to spet skopirali iz enega foruma, kjer ste nasedli trollu?naivni ste vi, ne pa neka fantomska "gospa"

  • mitjap 13:07 28.maj 2015.

    brez težav dvigujem zneske precej višje od 300€...to je odvisno kako imaš nastavljen dnevni limit