Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Nasilni Novogoričan pretepel celo bolnika

pretep, nasilje Shutterstock
Novogoriški policisti so z ulice spravili nevarnega prestopnika, ki si je pot do premoženja utiral s solzivcem, steklenico, pestmi in brezbrižnostjo celo do bolnika s parkinsovo boleznijo.

Kot so sporočili policisti, so na prste 20-letnemu domačinu stopili 17. marca zgodaj zjutraj, potem ko je nekaj ur prej italijanskemu državljanu z drznim napadom ukradel avtomobil.

Ko je namreč 35-letni Italijan sedel v svojem parkiranem avtomobilu, je do njega pristopil omenjeni Novogoričan, odprl vrata na sopotnikovi strani in voznika poškropil s solzivcom. Ta je v bolečinah vstal iz avtomobila, nasilnež pa ga je nato še z nogo udaril, se vsedel za volan in odpeljal. Vozil se je po Novi Gorici, dokler ga niso okoli 3. ure opazili policiste, katerim je napadeni prijavil dejanje. A Novogoričan očitno ni imel namena razlagati policistom svojega dejanja, saj je pospešil in z divjo vožnjo po mestnih ulicah skušal ubežati. V nekem trenutku je avtomobil ustavil in poskušal peš pobegniti, a so ga prijeli s pomočjo službenega psa.

Spravil se je nad hudega bolnika

Sledila je preiskava, v kateri so v mladeniču prepoznali svojega starega znanca. Z zaseženimi dokazi, ki so jih našli pri njem, so se potrdili sumi iz preiskave, ki so jo v tem času že vodili zoper njega zaradi istovrstnega kaznivega dejanja. Policisti so namreč sumili, da je omenjeni moški 1. marca v večernem času prav tako v centru Nove Gorice izvršil poskus ropa nad starejšim italijanskem državljanom in ga pri  izvršitvi dejanja še hudo telesno poškodoval.

"Poudariti je potrebno, da se nasilni 20-letnik ni kaj dosti oziral na zdravstveno stanje omenjene žrtve, ki sicer boleha za hudo (Parkinsonovo) boleznijo in mu je zaradi tega očitno oteženo gibanje. Ko je italijanski državljan prišel do svojega osebnega avtomobila, je do njega v trenutku, ko se je nameraval usesti v vozilo, pristopil osumljeni 20-letnik in od njega zahteval denar. Ker je starejši Italijan njegovo zahtevo zavrnil, ga je slednji z rokami večkrat udaril v predel glave, pri čemer mu je povzročil telesne poškodbe, saj mu je zlomil nosne kosti ter mu povzročil številne rane in podplutbe po obrazu. Navkljub toči udarcev, ki jih je prejemal, se je italijanskemu državljanu uspelo vsesti v vozilo, ga spraviti v pogon in se odpeljati naravnost v Italijo, kjer je poiskal ustrezno zdravniško pomoč. Novogoriške policiste so namreč o storjenem dejanju kasneje obvestili italijanski kolegi."

Novogoriški policisti so 20-letnika že ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, ki ga je storil konec lanskega decembra v središču Nove Gorice. Takrat je zasledoval in napadel žensko, ki se je v nočnem času vračala domov z dela. Žrtev je poškodoval s steklenico, s katero jo je večkrat udaril po glavi tako, pri čemer se je steklenica razbila. Pograbil je žrtvino torbico in pobegnil, a so ga kmalu zatem prijeli.

Komentarjev 1
  • mph 15:27 06.junij 2013.

    Dokler ne bodo začeli takim sekat prste in roke ... ni za pričakovat, da bo bolje. Zakoni so izgleda bili mišljeni kot, da so vsi normalni, kulturni ljudje, .... ne pa navadne zveri.