Slovenija
15 ogledov

"Nasilnike je treba onemogočiti"

slovenija 26.11.12. protest proti kanglerju, maribor, foto: nino verdnik Picasa
Kriminalisti podpirajo svoje kolege, ki te dni na ulicah mirijo protestnike: "Skrbi nas nasilje posameznih organiziranih nasilniških tolp, ki z metanjem eksplozivnih in pirotehničnih izdelkov in granitnih kock ogrožajo celo življenja državljanov, policistov in kriminalistov."

Protesti se v različnih krajih po Sloveniji pred vseslovensko vstajo, ki je napovedana za prihodnji petek, nadaljujejo tako danes kot jutri.

Večina dosedanjih protestov je bilo sicer miroljubnih, na nekaterih pa je izbruhnilo nasilje, ki je večino žrtev zahtevalo ravno med policisti. Društvo kriminalistov Slovenije je v izjavi izpostavilo, da bi bilo treba nasilnike onemogočiti, "tudi tako, da se zoper njih odredi sodni ukrep, kot je pripor, hišni pripor, približevanje kraju protestov".

Tudi za njih dobro, da se hladijo v celicah

V Mariboru pa so ravno pripori protestnikov vzpodbudili nove proteste. Zaradi enakega razloga je za danes ob 17. uri na Kongresnem trgu napovedana nova vstaja. "Dobimo se, ker zahtevamo, da vse zaprte, priprte nemudoma izpustijo ven. Dobimo se, da obsodimo ravnanje policije, ki je vstajnike pretepala in mučila," so zapisali na Facebook strani vstajniške republike.

"Za večino izgrednikov, od katerih so nekateri ostali v priporu, drugi pa so bili izpuščeni na prostost, je značilna pogosta predkaznovanost za nasilna dejanja. Zato je bolje, da si taki razgreteži že zaradi lastne varnosti, varnosti drugih udeležencev protestov in ne nazadnje zaradi varnosti policistov začasno ohladijo svoje nasilne in pregrete glave med hladnimi zidovi zaporniških celic," pa menijo v Društvu kriminalistov Slovenije.

Komentarjev 19
  • Alpin 20:04 17.december 2012.

    Kot mati mladoletnika najprej poskrbi zanj, za njegovo vzgojo in za njegovo varnost! Nikomur niso všeč zgodbe o računih na Cipru in podobno in vsi demonstriramo tudi proti tem.. ampak večini nam tudi ni všeč huliganstvo in nasilje, kot so ...prikaži več ga uprizorili primitivneži in nevzgojenci.

  • Žurnalček 15:35 14.december 2012.

    Polcajska sod..a , ne se zanašati na to , da vsaka država rabi policaje ! Da rabi jih , samo ne bo več rabila VAS , če se ne boste obnašali po zakonu , ampak po komandah politike!

  • Žurnalček 15:31 14.december 2012.

    Banda laže , ker tisti ki so metali kocke niso v zaporu ! V zaporu so tisti, ki vedo za sebe , da niso naredili nič kaj takšnega , da bi bili za to lahko kaznovani. Te so tudi najlažje ...prikaži več polovil. Sedaj pa vrtijo svoje posnetke , da bi našli dokaze -sproducirali- kajti tudi plunt pa cesti je prekršek . Telem KRIMINALISTOM , pa svetujem , da si za tarčo vzamejo IGORJA BAVČARJA , ki ga tako zelo skrbi samostojnost domovine , da je ukradel 100 miljonov, naredil pa škode za 400 miljonov . Njega pejte aretirat KRIMINALISTI JVPM !