Slovenija
31 ogledov

Nadškof Zore: Vsi kdaj vstanemo z levo nogo

Stane Zore Saša Despot
Ljubljanski nadškof Stane Zore je med tradicionalnim romanjem na Brezje pred več tisoč zbranimi bolnimi ostarelimi ter drugimi opozoril, kako pomembno je v vsakodnevnih družinskih odnosih odpuščanje.

Ped baziliko Marije Pomagaj na Brezjah se je odvilo tradicionalno 47. romanje bolnih in ostarelih. Romarsko mašo je prvič vodil ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, ki je v pridigi opozoril, "da človek na koncu koncev lahko svoje težave in skrbi izroči samo nekomu, ki razume bolečino in pozna stisko."

Spomnil je tudi na pomen dobrih odnosov in hvaležnosti do tistih, s katerimi živimo. "Vem, da se ravno s tistimi, ki so vsak dan z vami, največkrat tudi sporečete, vendar vam zagotavljam, da so ravno oni vaši največji dobrotniki. Nikoli ne mislite, da vam največ daje tisti, ki vas obišče enkrat na mesec za pol ure ali eno uro in vam prinese zavojček kave. Nedvomno ste njegovega obiska veseli. Ne pozabite pa, da v resnici za vas skrbijo tisti, ki so vsak dan z vami," je dejal Zore in spomnil, da včasih vsi vstanemo na levo nogo. 

 "Čeprav morda kdaj pa kdaj ne znajo ali zaradi skrbi in težav ne zmorejo biti najbolj prijazni, so oni ob vas in poskrbijo, kolikor je to seveda mogoče, za vse, kar potrebujete."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • encijan 21:05 21.junij 2015.

    Debil!

  • francl12 09:20 21.junij 2015.

    aaaaa, nisem vedel, da je zopet pustni čas, cerkvene maškare so že zopet na pohodu!