Slovenija
129 ogledov

Naslednja generacija želi aktivirati mlade

naslednja generacija
1/5
Anže Petkovšek
Projekt Naslednja generacija naj bi postal platforma, ki bo zastopala interese mladih, ki jih napram državi ne zastopa nihče.

Dostopnost služb, stanovanj in obet dostojnih pokojnin so ključni problemi mlajše generacije, za katere se bodo zavzemali mladi v okviru projekta Naslednja generacija. "Ta država ni bila narejena za samo eno generacijo, ki bi jim naenkrat razdelili službe in stanovanja, ostali pa bodo brez," je povedal eden izmed pobudnikov projekta Davor Hafnar

V okviru projekta Naslednja generacija bi radi pripravili teren za politično zastopstvo predstavnikov mlajših generacij, ki jih država ne obravnava kot sogovornike. "Ključni cilj je tudi ugotoviti, na kakšen način bi bilo to najbolje storiti," je še izpostavil Hafnar, ki ne izključuje, da bi stopili tudi na politično polje.

"Ustava se krši velikanskemu številu ljudi"

Zanima pa jih tudi, kako stvari zares izgledajo, saj so ugotovili, da nekateri podatki niso dostopni oziroma se niti ne zbirajo, saj ni interesa, da bi kdo zares zastopal mlade."Govorimo o anomaliji delovnega trga, a če je to 40 odstotkov delovnega trga, potem to ni več anomalija," je izpostavil Blaž Kosovel, ki je opozoril, da ko se upira spremembam v imenu socialne države, se pravzaprav še manjša socialno državo: "Po ustavi je Slovenija socialna država, kar pomeni, da se dejansko krši ustava velikanskemu številu ljudi."

Sodelujoča pri projektu Maja Kalan je navedla, da bi mlade predvsem radi aktivirali, naj se o težav ne pogovarjajo le ob kavi, ampak naj se aktivno vključijo: "Vlada nek občutek vdanosti v usodo, na primer, da ne bodo imeli pokojnin, ampak mi zanje tudi plačujemo in ne moremo pristati, da jih ne bomo imeli." Mlade bi radi predvsem združili v nek projekt, ki bi zastopal njihove interese, da bi lahko tako našli vzdržno rešitev za vse.

barbara.erzen@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.