Šport > Nogomet
139 ogledov

Našli krivca: Messi pretekel le 1,5 km več od vratarja

Messi Atletico Barcelona Liga prvakov EPA
Po izpadu Barcelone proti madridskemu Atleticu so se zgrnile kritike na Lionela Messija, ki je pokazal zelo bledo in ne preveč zagnano predstavo.

Madridska Marca je analizirala podatke o pretečeni razdalji nogometašev na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov med madridskim Atléticom in Barcelono. Četa Diega Simeoneja je skupno pretekla 110,3 kilometra, moštvo Gerarda Martina pa 107,7 kilometra. Ta podatek ni nič kaj pretresljiv, saj so imeli Katalonci večjo posest žoge in domačini so morali tako več garati v obrambi. A bolj bode v oči podatek o razdalji, ki jo je pretekel Lionel Messi.

Koke zabil in "umiral"

Argentinec je pretekel le 6,8 kilometra, kar je komaj 1500 metrov več, kot je z nogami premeril vratar Barçe José Manuel Pinto. Strelec edinega gola na srečanju Koke je zmogel skoraj enkrat daljšo razdaljo od Messija. Ob tem je treba pripomniti, da je Koke ogromno kilometrov pretekel v sprintu, medtem ko je "La Pulga" velik del srečanja preživel v rahlem teku ali hoji.

Pri Barceloni je največ pretekel veteran Xavi (11,8 km), sledili so mu Jordi Alba (11,5 km), Dani Alves (10,8 km) in Marc Bartra (10,7 km). Pri Atléticu je bil najbolj "priden" Koke (12,2 km), veliko sta pretekla tudi Gabi (11,7 km) in Raúl García (11,6 km).

"Simeone pravi pes"

Predstava Messija seveda ni šla neopažena mimo nogometnih strokovnjakov, številni so se že med tekmo na socialnih omrežjih spraševali, koliko je čudežni Argentinec sploh pretekel na stadionu Vicente Calderón. Med najbolj "glasnimi" je bil nekdanji nogometaš Bayerna Willy Sagnol.

"Messi ima ljudi za idiote! Čas tekme je preživel v hoji," je povedal nekdanji branilec francoske reprezentance, ki je slikovito opisal tudi trenerja Atlética Simeoneja. "Imel sem priložnost igrati proti njemu. Na igrišču je bil pravi pes," je glede argentinskega trenerja dejal Sagnol.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.