Slovenija
16 ogledov

Našli kup nepravilnosti

scena 03.09.13. potniska ladja, foto: suzana kos Suzana Kos
Prometna inšpekcija na potniškem terminalu ugotovila prevoze brez licenc in delo na črno.

S prometnega inšpektorata so posredovali ugotovitve o dogajanju na koprskem potniškem terminalu. Prvič so izvedli pregled po prijavi taksistov oktobra in "ujeli" šest zavezancev, ki so prevažali turiste z ladij na izlete po Sloveniji brez ustrezne licence. Ena fizična oseba pa je tujce naokoli prevažala na črno.

Kršiteljev mrgoli

Inšpektorji so opravili preglede še v novembru, aprilu, maju, juliju in avgustu (ob prihodih potniških ladij v Koper). Na novo so odkrili tri prevoznike, ki so opravljali prevoze turistov s potniških ladij brez ustrezne licence; ti so javni prevoz opravljali v okviru turistične agencije oziroma kot vodiči, spet pa so odkrili posameznika, ki je ljudi prevažal na črno. Ugotovili so tudi, da neki prevoznik ni imel ustreznega izvoda licence za avtobus, poleg tega pa je imel neustrezno nastavitev tahografa, zato so ga takoj (začasno) izločili iz prometa. Ob pregledih je bilo ugotovljeno tudi več prekrškov s področja zakona o motornih vozilih, saj zavezanci v prometnih dovoljenjih niso imeli vpisanega namena vozila (oddaja vozila v najem brez voznika oziroma javni prevoz oseb), so sporočili z inšpektorata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.