Šport
11 ogledov

"Našli smo energijo in igro"

zoran dragić Saša Despot
Na zadnji tekmi proti Italiji se je izjemno izkazal Zoran Dragić, ki je zbral 15 točk in kar 11 skokov. Zadeval je tudi v ključnih trenutkih.

"Vsekakor je bilo zadovoljstvo po zmagi nad Italijo veliko, še zlasti po dveh porazih v Celju. Našli smo našo energijo, našo igro. Motiva pa nam nikoli ne zmanjka, saj gre za evropsko prvenstvo," se je zmage nad zahodnimi sosedi spomnil mlajši od bratov Dragić.

A tako kot vsi soigralci je zatrdil, da je bil dvoboj z Italijani hitro pozabljen, vse misli pa so se preusmerile na dvoboj z Grčijo: "Grki igrajo zelo umirjeno košarko, imajo zelo malo izgubljenih žog. Napad igrajo skoraj vseh 24 sekund. Vemo od kod nam preti največja nevarnost, na to se bomo maksimalno pripravili. Zaustaviti jih bomo skušali z našo hitro in agresivno igro. Igrati moramo pametno."

Zoki pričakuje, da bo dvoboj z Grki precej bolj fizičen kot obračun z italijansko reprezentanco. "V tekmo moramo iti zelo fizično, vsega tudi sodniki ne bodo piskali. Trdo bomo igrali v obrambi," obljublja košarkar, ki je na šestih tekmah tega prvenstva v povprečju zbral po 9,7 točke, 5,2 skoka in 1,2 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.