Slovenija > Črna kronika
93 ogledov

Ukradel puško in se odpeljal z motorjem

zasežena puška Zastava AP M70 AB2 PU Postojna
Policistom je uspelo izslediti moškega, ki je oktobra iz Parka vojaške zgodovine Pivka ukradel puško.

Policijska postaja Postojna je oktobra obravnavala prijavo tatvine razstavnega eksponata, puške Zastava AP M70 iz Parka vojaške zgodovine Pivka. 

Policisti so na kraju zbrali obvestila in zasegli posnetke videonadzornega sistema. Pri pregledu posnetkov so ugotovili, da je dejanje izvršil moški, star med 50 in 60 let, močnejše postave, ki se je s kraja odpeljal na motornem kolesu. 

Nadaljnje zbiranje obvestil jih je pripeljalo do 57-letnega Žalčana. Postojnski in žalski policisti so včeraj na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo pri Žalčanu. Pri njem so našli in zasegli puško, ki je bila ukradena v Parku vojaške zgodovine Pivka. 

Policijska postaja Postojna bo po končanih predkazenskih postopkih podala kazensko ovadbo zoper moškega zaradi tatvine in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eskplozivom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 07:48 21.januar 2017.

    Kamere so namestili šele kasneje, potem, ko so verjetno že pokradli, kar je bilo vrednega in se je dalo odnesti. Muzej nima recepcije ali nadzorovanega vhoda. Z ulice odkorakaš naravnost v muzej. Lahko imaš seboj nahrbtnik, potovalko ali cekar. Znotraj ...prikaži več ni nobenega osebja, ki bi nadzorovalo vsaj predrzne pamže, ki plezajo po eksponatih. Tudi kamere zanesljivo ne pokrivajo vsega in se jih da izigrati.