Magazin > Lepota & telo
323 ogledov

Našli zdravilo proti sivenju las

moški, sivi lasje, siv las, sivenje Shutterstock
Znanstveniki trdijo, da bodo kmalu uspeli zaustaviti sivenje las, in to brez operacije ali barvanja.

Neželeni sivi lasje bodo kmalu preteklost. Znanstveniki namreč trdijo, da so našli vzrok za sivenje, in verjamejo, da za to obstaja tudi zdravilo.

Raziskovalci z Nizozemske, iz Nemčije in Velike Britanije so vzeli pod drobnogled 2.411 ljudi. Izguba naravne barve las je rezultat nabiranja vodikovega peroksida v lasnih mešičkih. Sestavina, poimenovana PC-KUB, naj bi preprečila proces staranja. Po postopku se je osebam pigment las in trepalnic vrnil v prvotno stanje.

Raziskovalecin odgovorni urednik revije FASEB Gerald Weissmann je pojasnil: "Zasnovana so bila številna zdravila, ki bi prikrila sive lase, vendar je bil prvič do sedaj izdelan postopek, ki bo težave odpravil do korenin. Ta postopek, ki je pravzaprav kozmetičen, ima lahko resen čustveno-socialni vpliv na ljudi. Učinkovit postopek za to stanje ima potencial, da radikalno izboljša življenje mnogih ljudi."


Ni še znano, ali bo omenjen postopek na voljo v prosti prodaji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.