Zdravje > Aktualno
16 ogledov

Natančno preberite pogoje

slovenija 21.06.11, otroci, solarji, prvosolcki, sola, skupina, skupina otrok v Anže Petkovšek
Bodite pozorni, ko otroka nezgodno zavarujete. Večina zavarovalnic svoje obveznosti izplačil omejuje ali izključuje za poškodbe pridobljene na treningih in tekmah.

Sin je star 13 let in trenira košarko. Kakšno nezgodno zavarovanje svetujete?

Odgovarja Jure Mravlja, direktor podjetja za zavarovalno zastopanje Alfa Lupus.

Nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine svetujem kljub temu, da večina zavarovalnic svoje obveznosti izplačil omejuje ali celo izključuje za nezgode pri bolj ali manj profesionalnih športih na tekmah ali treningih. Svetujem, da natančno preberete pogoje posameznih zavarovalnic. Vse ponudbo s pogoji najdete na spletu. Osredotočite se na rubrike v pogojih pod nazivom "omejitve in izključitve zavarovalnih kritij ali obveznosti zavarovalnice". Tu boste izvedeli, katera zavarovalnica nudi največ in katera dovolj jasno navaja, kako omejuje oziroma izključuje izplačila zavarovalnin za poškodbe med treningi in tekmovanji. Možno je skleniti tudi individualno nezgodno zavarovanje, ki bo vključevalo višje odškodnine za čas treningov in tekmovanj, a bodo taka zavarovanja izrazito dražja. Menim, da z nezgodnim zavarovanjem otrok in šolske mladine ob izboru najboljših pogojev ne morete veliko zgrešiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.