Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Navade ljudi, ki nimajo težav s težo

hujšanje, teža Profimedias
Kakšne so navade ljudi, ki brez težav ohranjajo svojo idealno težo?

Težje kot shujšati, je težo ohranjati. Če imate tudi vi s tem težave, preberite, katere navade so ljudem, ki z lahkoto ohranjajo svojo idealno težo, skupne.

1. Zajtrkujejo
Zjutraj si vzamejo čas za zajtrk, je pokazala neka raziskava. To je odgovorilo kar 96 odstotkov vprašanih. Zjutraj jejte sadje, beljakovine in zelenjavo. Tako boste imeli dovolj energije za dober začetek dneva.

2. So aktivni
Za ohranjanje telesne teže je gibanje izjemnega pomena. 42 odstotkov vprašanih je povedalo, da trenirajo 5-krat na teden. Če nimate toliko časa, lahko že z majhnimi spremembami naredite veliko za telo. Pojdite po stopnicah, privoščite si sprehod, med delovnim časom se sprehodite do sosednje pisarne ...

3. Tehtajo se
Večina ljudi se tehtnici izogiba kot hudič križu. Napaka. Svojo težo je treba spremljati. 50 odstotkov vprašanih je povedalo, da se tehta enkrat na teden.

4. Izogibajo se dietam
75 odstotkov oseb, ki nimajo težav s težo in so sodelovali v raziskavi, je povedalo, da se dietam izogibajo, kar pa ne pomeni, da dajo v usta vse, kar jim pride pod roke. Na to, kaj je na njihovem jedilniku, so zelo pozorni.

5. Jedi pripravijo sami
Vitki ljudje se ne bodo prehranjevali s hrano iz konzerve ali zamrznjenimi picami. Svoje obroke si pripravljajo sami. Celo večerjajo, a ponavadi le zelenjavo in pusto meso oziroma ribe.

6. Poslušajo svoje telo
Telo vam bo povedalo, kaj potrebuje in kdaj potrebuje hrano. 44 odstotkov sodelujočih v raziskavi je razkrilo, da jedo le takrat, ko so lačni in ne iz dolgočasja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.