Šport
29 ogledov

Naval na selektorski stolček

Litva Bosna in Hercegovina kvalifikacije za SP 2014 BiH Sušić EPA
Po odhodu Safeta Sušića vlada veliko zanimanje za zapolnitev selektorskega mesta članske nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine. Nacionalna zveza je prejela 13 prijav za selektorsko službo.

Med prispelimi kandidaturami so tudi tiste od Italijana Giovannija Trapattonija, Nemcev Felixa Magatha in Lotharja Matthäusa, Belgijca Enza Schifa in Hrvata Igorja Štimca.

Kot je objavil največji portal v BiH, Klix, je bil med 13-erico tudi Hrvat Robert Prosinečki, ki se je medtem dogovoril z azerbajdžansko nogometno zvezo, ob naštetih pa tudi srbski strokovnjak Milovan Rajevac, pa Dragan Okuka, iz BiH pa se za službo zanimajo Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković in Šener Bajramović. Večina medijev in tudi javnost v BiH si za selektorja želi Vahida Halilhodžića, ki pa se doslej ni prijavil za selektorja, čeprav so na nacionalni zvezi poudarili, da bodo z njim govorili do konca tedna.

Safetu Sušiću, ki je pet let vodil reprezentanco BiH, je v vodstvo zveze dalo odpoved po porazu proti Izraelu v kvalifikacijah za Euro 2016. Izbrana vrsta BiH je sicer v težkem položaju v kvalifikacijah, saj je predzadnja v skupini B.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.