Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Navidezno nakazilo v višini 410.000 evrov

Navidezno nakazilo iStock
Kriminalisti Policijske uprave Celje so zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj kazensko ovadili štiri osebe. Sumijo ji zlorabe položaja ali pravic ter kaznivega dejanja pranje denarja.

Kriminalisti sumijo, da je odgovorna oseba gospodarske družbe organizirane kot delniška družba, zlorabila položaj. V mesecu maju 2007 naj bi navidezno navezala poslovne stike z dvema gospodarskima družbama iz območja Ljubljane, ki sta bili ustanovljeni kot gospodarska subjekta tipa "missing trader".

Navidezno nakazilo v višini 410.000 evrov

Po navideznem poslu naj bi odgovorna oseba delniške družbe iz Celja, na transakcijski račun ene izmed obeh družb iz Ljubljane, kot navidezno kratkoročno posojilo, družbi nakazala okoli 410.000,00 €. A omenjena družba navedenega zneska ni nikoli povrnila, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Kriminalisti odgovorne osebe družbe iz Ljubljane sumijo tudi pranja denarja. Saj so bila sredstva, ki so bila nakazana na družbo, "še istega dne oziroma v naslednjih dneh, brez pravne podlage in brez kakršnih koli poslovnih razlogov, prenakazali na drugo povezano gospodarsko družbo tipa missing trader.

Sredstva so bila tako v gotovini dvignjena iz poslovnih računov družbe, z njimi pa so odgovorne osebe prikrito in prosto razpolagale ter prikrivale nezakonitost izvora sredstev ter nadaljnjo identifikacijo lastništva teh sredstev, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Za istovrstno kaznivo dejanje so celjski kriminalisti februarja letos že ovadili dve osebi, med njimi tudi isto odgovorno osebo gradbenega podjetja iz Celja. Takrat je bila škoda ocenjena na 1.1 MIO EUR.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.