Šport > Nogomet
11 ogledov

Navijač Cityja s 'tatujem' Man Utd

mark pinder navijač cityja Instagram
Navijač Manchester Cityja je dokazal, da je kri gostejša od vode in si, kot je obljubil, vtetoviral zaščitni znak mestnega tekmeca Manchester Uniteda.

Marku Pinderju, gorečemu navijaču sinjemodrih iz Manchestra, bi se do nedavnega zdelo nepredstavljivo, da bi na svojem telesu nosil zaščitni znak mestnega tekmeca, zdaj pa je postal živi dokaz, kako nepomembna so nogometna rivalstva, ko gre za zdravje otrok.

Pinder je obljubil, da si bo tetoviral logo Manchester Uniteda, če mu bo uspelo zbrati dobrih 14.000 evrov (10.000 funtov) za pomoč njegovemu 12-letnemu sinu, ki boleha za Duchennovo mišično distrofijo - neozdravljivo boleznijo, ki povzroča degeneracijo mišičnega tkiva in sčasoma vodi v smrt.

''Vse, kar lahko narediš je, da gledaš otroka, kako propada pred tvojimi očmi. Ko smo izvedeli za diagnozo, sem nekaj let tiščal glavo v pesek, zdaj pa sem se odločil, da je prišel čas za dejanja,'' je pojasnil 38-letnik.

Pinderju je uspelo združiti navijače Manchestra, ki so za trenutek pozabili na več kot 130-letno rivalstvo in družno priskočili na pomoč mlademu Kirku.

''S tetovažo sem kar zadovoljen, saj me spominja na to, koliko denarja sem zbral. Čeprav sem mislil, da bo to neka velika reč, me sploh ne moti. Ponosen sem, da sem zbral 14.000 evrov in užival sem v tej izkušnji. Noro je, kako je skupnost stopila skupaj in ponižen sem ob ljudeh, ki me ne poznajo, a so vseeno donirali. Skozi proces sem širil zavest o tej bolezni, kar je bil tudi moj namen,'' je sklenil Pinder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.