Šport
12 ogledov

Nasmešek ni trajal dolgo

bondarenko navijač op zda Youtube
Navijača so vklenili, aretirali in obtožili oviranja športnega dogodka.

Ameriška teniška zveza (USTA) je navijaču, ki se je po koncu obračuna drugega kroga želel fotografirati s Katerino Bondarenko, izrekla desetletno prepoved obiska teniškega spektakla v New Yorku.

Ukrajinka Bondarenkova je v drugem krogu na igrišču številka 13 premagala Kitajko Saisai Zheng. Po koncu obračuna je na igrišče skočil moški, ki se je želel z zmagovalko fotografirati. Bondarenkova je navijaču ustregla, nato so vajeti prevzeli predstavniki varnostne službe.

''Zelo smo veseli, da so naši varnostniki in newyorška policija tako hitro reagirali,'' je povedal Chris Widmaier, direktor komunikacij pri USTA. ''Ni vplival na obračun in igralki nista bili poškodovani. Razočarani smo, da se nekateri posamezniki vedejo kot idioti in nam vse skupaj otežujejo,'' je dodal Widmaier.

Navijača so identificirali kot Sama Huja, lastnika teniške akademije blizu Šanghaja. Moški je bil med sprehodom z igrišča prešerno razpoložen, saj bržkone ni pričakoval, da bo imel opravka s policijo.  

Po poročanju tujih medijev so ga možje v modrem aretirali in ga obtožili oviranja športnega dogodka. Še več, po besedah Widmaierja so mu prireditelji izrekli desetletno prepoved, ki mu ne dovoljuje vrnitve v teniški kompleks v Flushing Mewadowsu

''Ali smo poostrili varnost na OP ZDA 2016? Seveda. Dogodki po svetu, še posebej na Stade de France, so nam dali misliti. Varnost je glavna prioriteta. Tesno sodelujemo z FBI in drugimi agencijami, da bi razvili najboljši varnostni načrt v državi,'' je povedal Widmaier.

Kazen za navijača, ki teniški igralki ni želel škodovati, se morda zdi pretirana, a v profesionalnem tenisu je še kako živ spomin na leto 1993, ko je fanatični navijač Steffi Graf na igrišču zabodel Moniko Seleš in prekinil kariero takrat najboljše igralke sveta. Seleševa se je kasneje vrnila v teniško karavano, a uspehov, ki jih je nizala pred enim najhujših incidentov v športni zgodovini, nikoli več ni ponovila.

Nad vdori navijačev se je lani pritoževal Roger Federer, ki ga je na osrednjem igrišču OP Francije presenetil vsiljivec s telefonom v roki. ''Nisem zadovoljen. Niti približno nisem zadovoljen,'' se je jezil Švicar. 

Precej drugače pa je pred sedmimi leti prav na OP ZDA reagiral Rafael Nadal, ki je prav tako imel bližnje srečanje z navijačem. ''Bil je prijeten navijač. Rekel je, da me ima rad in me poljubil,'' je novinarje nasmejal nekdanji prvi igralec sveta.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.