Slovenija
42 ogledov

Navijač Viol zaradi eksplozije pirotehnike prepeljan v UKC Maribor

(Maribor - Olimpija) Prva Liga derbi Ljudski vrt Saša Despot
Eksplozija pirotehnike odtrgala del plastičnega sedeža, ki je navijaču priletel v oko.

Že pred tekmo so mariborski policisti izdali dva plačilna naloga navijačema NK Olimpije, ker sta kršila javni red in mir s pretepanjem.

Pridržali mladoletnika

Med tekmo so policisti trem navijačem NK Olimpije zasegli pirotehnične izdelke, dva od njiju sta bakli tudi aktivirala. Vsem trem bodo izdane odločbe o prekršku v t.i. hitrem postopku. Zoper enega mladoletnika, ki so ga na podlagi določil Zakona o prekrških tudi pridržali, pa bodo podali obdolžilni predlog, ker se je na javnem kraju nedostojno vedel, se pretepal in ni upošteval zakonitih ukazov policistov.

Zaradi eksplozije pirotehničnega sredstva v bolnico

Ob 20.30 so policisti na tribuni jug obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti. Še neznani navijač je takrat aktiviral pirotehnično sredstvo, ob tem pa je prišlo do eksplozije. Eksplozija je odtrgala delček plastičnega sedeža, ki je priletel v desno oko 22-letnemu navijaču Viol. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Stopnja njegove poškodbe še ni znana.  

(Maribor - Olimpija) Prva Liga derbi Ljudski vrt | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zasegli vrečko z belim prahom

Še dvema navijačema NK Olimpije so policisti izdali plačilna naloga. Prvemu, ker ni upošteval ukazov policistov, drugemu pa ker se je na javnem kraju pretepal in prav tako ni upošteval ukazov policistov. Enemu navijaču NK Olimpije pa so policisti zasegli PVC vrečko z belim prahom, PVC vrečko s posušenimi rastlinskimi delci in ročno zvito cigareto, za kar sumijo, da so prepovedane droge. Tudi njemu bo izdana odločba o prekršku v t.i. hitrem postopku.

Policisti so na javni prireditvi izsledili 33-letnega Mariborčana, navijača Viol, ki ima veljaven ukrep prepovedi udeležbe na športni prireditvi. Izdali so mu plačilni nalog.

Z laserjem svetila v helikopter policije

Policisti pa bodo sestavili še dve poročili pristojnemu tožilstvu. Ob 19.30 sta otroka, stara 8 in 14 let, z lasersko svetilko svetila v helikopter slovenske policije. Ob tem sta nepremišljeno zaslepila pilota in kopilota, ki sta uporabljala naprave za nočno letenje, kar bi lahko imelo za vso posadko usodne posledice.   

Drugo poročilo bodo sestavili, ker so na Medvedovi ulici zaznali, da je na enem od vozil razbito steklo, ko pa so poiskali lastnika vozila, ta ni podal predloga za pregon.

Poškodoval varnostnika

Policisti zbirajo tudi obvestila o neznancu, ki je med tekmo, na tribuni zahod odrinil varnostnika in zbežal med navijače Viol. Varnostnik se je ob tem lažje poškodoval.  

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 14
  • Avatar olor
    olor 10:37 27.februar 2017.

    Upam da bo stroške zdravljenja plačal sam.

  • Žurnalček 18:37 26.februar 2017.

    Ja bedak je tisti , ki resnici daje minus ! Resnica boli , pa če dobi miljon minusev ! Z metanjem bakel se ne ukvarjajo šefi , ampak mularija desetih , ki se med seboj pokrivajo pred kamerami medtem ko ...prikaži večko eden meče ! Vse je žegnano od vodij , dokler jih klub drastično ne dobi po prstih ! Ni isto prižgati baklo in jo držati v roki in pa bakle ali petarde metati na zelenico !!

  • motorka57 18:01 26.februar 2017.

    bendover .....ne kakaj,zjutraj si pozabil vzet tabletke....