Šport
43 ogledov

Navijača tožita Pacquiaoja

manny pacquiao EPA
Boksarska navijača iz Nevade sta vložila tožbo proti Mannyju Pacquiaoju, ker je pred dvobojem stoletja z Floydom Mayweatherjem ml. zatajil poškodbo rame, zaradi katere bo odsoten vsaj eno leto.

Boksarski spektakel v Las Vegasu ni upravičil visokih pričakovanj, kar so po dvoboju Mannyja Pacquiaoa in Floyda Mayweatherja ml. v en glas zatrjevali tako nekdanji boksarski šampioni kot navijači. Zmage se je po točkah veselil Američan.

Pacquiao je po porazu razkril, da si je med pripravami na veliki obračun poškodoval ramo, stanje pa se je v četrti rundi še poslabšalo. Filipinec bo moral na operacijo, zaradi katere bo iz boksarskih ringov odsoten najmanj eno leto.

Razkritje je razjezilo razočarane navijače, saj je Pacquiao pred dvobojem podpisal zdravniški obrazec, kjer je na vprašanje, ali ga pestijo bolečine v rami, komolcu ali rokah, odgovoril z 'ne'.

Navijača, Stephane Vanel in Kami Rahbaran, ki sta si ogledala dvoboj v dvorani hotela MGM, sta v imenu ''vseh, ki so kupili vstopnico, plačali prenos ali sodelovali na stavnicah'' proti filipinskemu boksarju vložila tožbo v višini pet milijonov ameriških dolarjev.

''Navedbe v tožbi so več kot očitno napačne. Dokument eksplicitno kaže na to, da je Manny zaradi bolečin v rami jemal protibolečinske tablete, kar smo sporočili tudi USADI. Tožba je lahkomiselna in prepričani smo, da bo ovržena,'' je povedal Daniel Petrocelli, odvetnik podjetja Top Rank, ki skrbi za promocijo boksarskih dvobojev.

V dokumentu, ki ga je Pacquiao podpisal pred obračunom, je res zabeležno, da se je boksar posluževal protibolečinskih tablet. V taboru filipinskega borca še trdijo, da naj bi se poškodba do dvoboja že zacelila, zato temu niso posvečali velike pozornosti. Zdaj je na potezi sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.