Šport > Košarka
38 ogledov

Prvakom se je odvalil kamen od srca

stephen curry EPA
Najkoristnejši košarkar lige NBA Stephen Curry bo moral zaradi neljubega dogodka na šesti finalni tekmi plačati 25.000 dolarjev. Vodstvo lige je z enakim zneskom olajšalo tudi trenerja Steva Kerra.

Golden State Warriors so zapravili še drugo zaključno žogo in Cleveland Cavaliers dopustili, da so izid v zmagah izenačili na 3:3. Odločilna sedma tekma bo v noči na ponedeljek v Oaklandu.

Vodstvo najmočnejše košarkarske lige na svetu je zaradi dogodkov med in po šesti tekmi kaznovala prvega zvezdnika Golden Stata Stepha Curryja in trenerja Steva Kerra. Vsak od njiju bo moral plačati 25.000 dolarjev.
Curry je štiri minute pred koncem tekme dobil šesto osebno napako in v navalu besa vrgel ščitnik za zobe, ki je zadel navijača ob igrišču. Sodnik mu je poleg osebne izrekel še tehnično napako in Curryja je doletela prva izključitev v njegovi karieri. 

Najkoristnejši igralec rednega dela sezone, v kateri je njegova ekipa za eno zmago (73-9) izboljšala dve desetletji star rekord Chicago Bulls (72-10), se je navijaču nemudoma opravičil, a sankcijam ni ušel. ''Kar naenkrat me je zadelo. Kdo? Kaj? Navijal sem kot vsak navijač,'' je svoje občutke, ko je vanj priletel ščitnik za zobe, opisal Andrew Forbes, sin enega od manjšinskih lastnikov Clevelanda.

''Niti ne vem, od kje je priletel. Zadel me je v obraz. On (Curry, op. a.) je bil v redu. Žvižgal sem mu, ker je prejel šesto osebno napako. Bil je zelo vljuden, prišel je k meni in se mi opravičil,'' je dodal Forbes.

V nemilosti košarkarskih funkcionarjev pa se je po tekmi znašel tudi Kerr, ki se je pritoževal nad sojenjem in posledično izključitvijo njegovega varovanca.

Tiradi na račun sodnika ni pozabil dodati, da so bili konjeniki superiornejši. ''Da bomo na jasnem, nismo izgubili zaradi sojenja. Nadigrali so nas in Cleveland si je zaslužil zmago. A tri od Curryjevih šestih osebnih napak so bile povsem neprimerne,'' je zatrdil trener.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.