Šport > Nogomet
19 ogledov

Navijači Barçe pričakali igralce: Hočemo kapetane

Mascherano Granada Barcelona Liga BBVA avtomobil navijači gledalci Reševalni pas/Twitter
"Adiós Liga, adiós Tata, adiós..." se glasi pomenljiva naslovnica lokalnega dnevnika Sport dan po novem porazu Barcelone v španski ligi, ki je Katalonce morda celo dokončno oddaljil od ubranitve naslova. Vroče ob povratku na Camp Nou.

Granada je močno posegla v boj za naslov španskega prvaka in v svojem lastnem boju za obstanek še pokvarila turoben teden Barceloni, ki je po izpadu iz Lige prvakov pogorela še na jugu države in zdaj pri branjenju naslova ni več odvisna le od svojih rezultatov.

Nova brezzoba predstava pred vrati, kjer Katalonci niso zadeli že slabe tri ure, je prinesla boleč ligaški poraz, rane pa je še posolila večerna zmaga večnih rivalov Real Madrida, ki jih je s točko naskoka prehitel na lestvici. Močno bi se lahko na nedeljski tekmi pri Getafeju oddaljil tudi vodilni Atlético Madrid. Vse to in še več se je nabralo v navijačih, nekateri izmed njih so z žaljivkami še drugič v nekaj dneh pričakali igralce na Camp Nouu.

"Mislite samo na mudial!"

"Kako vas ni sram, kurb**i sinovi!" se je proti igralcem, ki so poklapano odhajali v garažo stadiona, drla skupinica privržencev. "Mislite samo na mudial!" so nadaljevali z mislijo na neprepoznavnega Lionela Messija, Brazilcu Neymarju namenili celo opičje vzklike, najbolj pa se lotili rezervnega vratarja Joséja Manuela Pinta, sicer enega najboljših posameznikov sobotne tekme ("Ven iz Barçe!").

Z navijači sta se bila pripravljena pomeriti zgolj branilec Javier Mascherano, ki je ustavil avto in poslušal žaljivke, brez odziva pa ni odšel niti pomočnik Jordi Roura. "Želimo govoriti s kapetani!" so večkrat zahtevali privrženci modro-rdečih Kataloncev, ki jih že v sredo čaka nova huda preizkušnja – finale pokala proti Realu.

Martino: Šteje učinkovitost

"Rotacije niso imele veliko vpliva. Morali bi jasno zmagati, tako da danes res niso bile pomembne. Manjkali so goli, ki jih potrebujemo za zmage na tekmah. Ni nam uspelo. Po dveh porazih je v slačilnici čutiti, da se je zaključilo nekaj res pomembnega. V sredo gre za finale in potrebno bo skušati zmagati tako, kot temu pritiče," je po tekmi na jugu Španije dejal trener Barçe Gerardo Martino.

"Odsotnih igralcev nismo pogrešali. Šteje učinkovitost, če bi bilo to normalno obdobje, bi se tekma končala s štirimi ali petimi goli razlike. To je zgolj slučaj. Ne morem se počutiti dobro po teh rezultatih, a to ne pomeni, da se ne bomo borili do konca. Ne smemo zamešati žalosti s tem, da bomo vrgli puško v koruzo. To bomo storili, ko bo tako pravila matematika."

"Tataklizma!"

Da se je Barça na stadionu Nuevo Los Cármenes verjetno že poslovila od naslova španskega prvaka, je bil najpogostejši naslov v svetovnih medijih. Katalonci so se znova lotili tudi Messija, ki da je bil spet le "senca samega sebe". Naslovnica dnevnika Mundo Deportivo: "Tataklizma!"

"Še kar niso preboleli izpada iz Lige prvakov," je poročal francoski L'Équipe. "So znaki, ki ne lažejo. Neymar za sramoten prekršek in Messi po protestiranju sta oba dobila nepotreben rumeni karton. Niso našli rešitve ali pa jih je ustavil (vratar Orestis) Karnezis, ki je igral svojo drugo tekmo sezone. To je ena od lekcij te noči: lahko imaš 81 % posesti in 28-krat streljaš na gol, a izgubiš 1:0."

Ancelotti: Presenetilo me je, da so izgubili

In medtem, ko en velikan preživlja ene najbolj bolečih dni v zadnjem desetletju, je pri drugem stanje povsem drugače. Real Madrid je v soboto zvečer zanesljivo opravil z Almerío (4:0) in se po golih Ángela di Maríe, Garetha Bala, Isca in Álvara Morate (tretjič zapored, statistično zadane na manj kot 50 minut!) prebil pred Katalonce ter izenačil z mestnim sosedom Atlético Madridom.

"Barça lahko še vedno osvoji La Ligo, ker prihaja do velikih presenečenj. Borili se bodo do konca. To ne bo spremenilo sredine tekme. Presenetilo me je, da so izgubili, ker je kvalitetnejša od Granade. Zdaj se vse ekipe borijo za nekaj in so nevarne," je po tekmi na Bernabéuu dejal trener belega baleta Carlo Ancelotti, ki se je skupaj z nekaterimi igralci pred novinarsko konferenco na zelenico odpravil zahvalit navijaški skupini za južnim golom, med katere so nogometaši pometali tudi nekaj dresov.

"Zgolj zahvaliti sem se hotel skupini, ki zelo pomaga ekipi. Ambient je bil zelo dober. Zelo nam pomagajo. Za nas so zelo pomembni na teh tekmah. Odigrali smo dobro tekmo še posebej pa me veseli, da smo igrali dober nogomet. Cilj je bila zmaga, ker je do konca še zelo malo. Potrebno je zmagovati in nato voditi račune. To je zelo nevarna liga, ker so vse tekme zelo nevarne. V naših glavah ne delamo računov, kako bo na lestvici pred zadnjo tekmo, ko se bosta pomerila Barca in Atlético. Mi imamo še nekaj zelo pomembnih preizkušenj, zato o tem ne razmišljamo. Poškodba Sergia Ramosa? Verjamem, da bo lahko igral v sredo. Imel je težave z vratom, a jih bo rešil v naslednjih dneh."

Di Maria Real Madrid Almeria Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters

 Pepe: Ni normalno, da vidiš toliko enajstmetrovk na "Clásicu"

Nekaj olja je na ogenj pokalnega "El Clásica" prilil stalni osumljenec, Realov branilec Pepe, ki je bil med glavnimi akterji zadnjega srečanja obeh ekip v španski ligi, kjer so se Katalonci vrnili v boj za naslov z infarktno zmago (4:3), Pepe pa je nato polnil stolpce zaradi epizode v prvem polčasu, ko ga je z nogo po obrazu oplazil gostujoči vezist Sergio Busquets.

"Zaslužili smo si premagati Barcelono na Bernabéuu. Ni normalno, da vidiš toliko enajstmetrovk na 'Clásicu'. Pričakujemo, da bodo navijači na naši strani. Ni favorita, možnosti so 50-odstotne. Bomo videli, kdo se bo bolje nosil s pritiskom," je po sobotni tekmi dejal portugalski Brazilec.

"Poraz Barçe me ni presenetil. Granada je trenirala cel teden za to tekmo. Mi smo bili celo leto tarča številnih kritik, a se še naprej borimo v treh tekmovanjih."

Komentarjev 1