Šport > Nogomet
27 ogledov

Navijači Juventusa grozijo Conteju

antonio conte EPA
Navijači Juventusa zaradi poškodbe Claudia Marchisia s smrtjo grozijo selektorju in nekdanjemu trenerju stare dame Antoniu Conteju.

Antonio Conte naj bi razmišljal o odstopu z mesta selektorja italijanske reprezentance, poročajo italijanski mediji, potem ko je strateg naših zahodnih sosedov prejel smrtne grožnje s strani navijačev Juventusa.

''Bil je zelo pretresen,'' je povedal predsednik italijanske nogometne zveze Carlo Tavecchio. ''Po včerajšnji polemiki je prejel grožnje s smrtjo,'' je dodal.

''Dolgo sva se pogovarjala in lahko rečem, da ni miren. Vse te objave na družabnih omrežjih... počuti se okrivljenega za nekaj, kar ni njegova krivda. FIGC mu stoji ob strani,'' je pristavil Tavecchio.

Conte se je moral v zadnjem obdobju zagovarjati zaradi strogih delovnih metod, s katerimi naj bi nogometaše gnal preko meja in pripomogel k poškodbam, kakršno je na pripravah utrpel Claudio Marchisio. Vezist Juventusa je zaradi poškodbe kolenskih vezi predčasno končal sezono in poglobil krizo vodilne ekipe Serie A, ki ji kronično primanjkuje vezistov.

V iskanju grešnega kozla

Navijači Juventusa so za poškodbo okrivili Conteja, kritike na račun Italijana pa je izrekel tudi John Elkann, predsednik holdinga, ki nadzira FIAT in Juventus. ''Morda si želi, da bi si ga zapomnili kot izbirčneža z največjim številom poškodb,'' je dejal Elkann.

Conte zagovarja svoj način dela, s katerim je nanizal številne uspehe. ''Zanima me, zakaj me Elkann tega ni vprašal, ko sem vodil Juventus? Ne delamo trdo, delamo dobro. Poškodba Marchisia je absurdna in nerazložljiva. Poškodoval se je med ogrevanjem. Tekel je brez žoge,'' je na obtožbe odgovoril selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.