Šport > Nogomet
38 ogledov

Navijači Reala zažgali "estelado" in pozirali s svastiko

navijači nacisti svastika zastava Real Madrid Barcelona Valencia Mestalla Copa d Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Reala so z dobro predstavo v finalu španskega Kraljevega pokala premagali Barcelono, za nekaj slabega priokusa ob zmagi pa so poskrbeli nekateri navijači belega baleta.

O dogajanju na zelenici stadiona Mestalla v Valencii smo v preteklih dneh že podrobno pisali. Real Madrid je v finalu Cope del Rey zasluženo prišel do 19. pokalne lovorike, ob tem imajo Madridčani v svojih vitrinah tudi 32 ligaških naslovov in devet lovorik za evropskega prvaka.

Senco na lep uspeh so vrgli nekateri navijači kluba iz španske prestolnice. Poleg vhoda v navijaško cono za pristaše Reala (privrženci obeh klubov so seveda imeli vsak svojo) je bila nekaj časa izobešena nacistična zastava s svastiko. Kasneje je peščica navijačev belega baleta tudi pozirala s kljukastim križem, ob tem je bila vidna tudi zažgana katalonska "estelada", ki je simbol katalonskih borcev za samostojnost (ali kot bi rekli nasprotniki - separatistov). 

"Sramota za Španijo"

Spletna izdaja časnika El Mundo Deportivo je objavila "gasilsko" fotografijo nacističnih simpatizerjev ob zažganem simbolu Katalonije, medtem ko je organizacija, ki si prizadeva za samostojnost te španske pokrajine, Help Catalonia, na Twitterju objavila prizor izpred navijaške cone in ob tem pripisala, da je "za Španijo sramota, da dovoljuje in podpira nacizmu naklonjene organizacije".

Med navijači vsakega kluba obstajajo ekstremisti, ki ob nogometu težko pozabijo na ideologijo in sovraštvo do tekmecev. V nogometu in športu nasploh pa po mnenju večine ne bi smelo biti prostora za takšne neuravnotežene izpade, zato je tudi zgoraj opisana poteza vredna vsake obsodbe.

navijači nacisti svastika zastava Real Madrid Barcelona Valencia Mestalla Copa d | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.