Šport > Nogomet
23 ogledov

Navijači s kamni nad nogometaše AEK

navijači AEK izgredi huligani
1/5
EPA
V vrstah grškega nogometnega prvoligaša AEK iz Aten vre. Klub je minuli teden zaradi slabih izidov dobil novega trenerja, a Traianosu Dellasu negativne krivulje uspehov ni uspelo obrniti navzgor. Moštvo je v nedeljo izgubilo proti Panthrakikosu z 0:1, glavni sodnik pa je moral tekmo v 87. minuti prekiniti, saj so na igrišče vdrli navijači.

Edini gol na tekmi je dosegel nesrečni Bougaidis, ki je v 84. minuti zatresel lastno mrežo, le nekaj minut kasneje pa so na zelenico vdrli razočarani domači navijači, igralci AEK pa so se pred tepežem uspeli skriti v slačilnico.

Na stotine navijačev grškega kluba se je na stadionu oziroma v njegovi okolici spopadlo s policisti, zato je bila tekma v 87. minuti prekinjena. Glavnega sodnika Stavrosa Tritsonisa so nato več kot uro zaman prepričevali, naj pred praznimi tribunami vendarle dopusti nadaljevanje tekme. ''Na stotine navijačev opremljenih s kamni in železnimi palicami je vdrlo na zelenco in uničilo vse pred seboj. Nogometaši, trenerji in ostali so morali bežati. Tiste, ki so jih ujeli, so pretepli. Po dvajsetih minutah sem se vrnil na igrišče in videl, da še vedno vlada kaos. Manjkale so zastavice v kotih in klopi obeh ekip sta bili uničeni. Bilo je vojno stanje, zato sem se odločil, da tekme ne dokončam,'' je v poročilo o tekmi zapisal Tritsonis.

AEK je po sinočnjem predzadnjem, 29. krogu grškega prvenstva, na lestvici predzadnji, na 15. mestu ima 30 točk, prav toliko kot Panthrakikos na 14. mestu. Slednje zagotavlja obstanek v ligi, medtem ko 15. mesto pomeni selitev v nižjo ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.