Šport > Nogomet
55 ogledov

Navijači ''ponoreli'' od sreče

Emmanuel Adebayor EPA
Čeprav je bil nekaj časa precej priljubljen zaradi tega, ker je obrnil hrbet osovraženemu Arsenalu, so se privrženci Spursov hitro naveličali zahtevnega Afričana, ki zdaj odhaja

Emmanuel Adebayor po dolgi sagi ni več član Tottenhama. Reprezentant Toga se je le uspel dogovoriti za prekinitev pogodbe z vodilnimi v klubu, ki se je več mesecev neuspešno poskušal odkrižati nekdanjega napadalca AS Monaca, Arsenala in Real Madrida.

Adebayor je imel pogodbo podpisano do leta 2016, a že ob koncu pretekle sezone je trener Tottenhama Mauricio Pochettino napovedal, da nanj ne bo več resneje računal. Po tem, ko je bil pred vrati prestopa k Astonu Villi in tudi k mestnemu tekmecu West Ham Unitedu, so vse možne selitve padale v vodo zaradi njegovih visokih zahtev - na White Hart Lanu je kljub neigranju služil 100.000 funtov tedensko.

Tudi zato se je iz precej priljubljenega člana moštva, na stranskem tiru je bil že pod Andréjem Villasom-Boasem, nato pa je po odhodu Portugalca zablestel pod še enim bivšim strategom Timom Sherwoodom, prelevil v osovraženo figuro, ki je v javnosti skrbela zgolj za bolj ali manj neverjetne zgodbe, povezane s svojo afriško družino.

Tudi zato je današnja potrditev Tottenhama, da je pogodba dokončno prekinjena, požela val odobravanja na družbenih omrežjih, na informacijo, če bo Adebayor le pristal na znižanje plače pri novih delodajalcih, pa bomo očitno morali še počakati, medtem ko si lahko neovirano išče nov klub.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.