Šport > Košarka
6 ogledov

Golden State še v drugo nadigral Cleveland

Durant Curry Golden State EPA
Košarkarji Golden State Warriors so dobili tudi drugo tekmo finala lige NBA, tako da za končno slavje potrebujejo še dve zmagi. Pred domačimi gledalci so Cleveland Cavaliers premagali s 132:113.

Najboljša posameznika pri Warriors sta bila Kevin Durant s 33 točkami in 13 skoki ter Stephen Curry, ki je dosegel 32 točk, imel 10 skokov in 11 podaj. Na drugi strani je bil pri strelec Cavaliers LeBron James z 29 točkami, 11 skoki in 14 podajami.

Golden State lahko postane prva ekipa v zgodovini lige, ki bi do naslova prišla brez izgubljene tekme v končnici. Serija na štiri zmage se zdaj seli v Cleveland, kjer bosta naslednji dve tekmi. Prva iz srede na četrtek po našem času.

"Smo mladi. Smo lačni in igramo dobro košarko," pravi Curry in dodaja: "Pred seboj imamo lepo priložnost in narediti moramo vse, da jo izkoristimo."

"Smo v odlični formi, za seboj imamo lep niz zmag, vendar bo vse skupaj brezpredmetno, če ne pridemo do naslova," pravi trener Warriors Steve Kerr, ki se je vrnil na klop po izostanku na enajstih tekmah zaradi zdravstvenih težav.

Warriors se v tretjem zaporednem finalu potegujejo za drugi naslov, Cleveland pa kljub zaostanka ne namerava obupati, saj je lani prišel do končne zmage, potem ko je zaostajal že 0:2 in 1:3 v zmagah.

S trojnim dvojčkom je LeBron James izenačil rekord lige po številu tovrstnih dosežkov v finalih. Prav tako osem jih je zbral Magic Johnson, najbližji zasledovalci pa se lahko pohvalijo z zgolj dvema trojnima dvojčkoma. Hkrati se je šele drugič v zgodovini finalov zgodilo, da sta dva igralca na isti tekmi dosegla trojna dvojčka. Bilo je to davnega 1970; na eni strani Walt Frazier za New York, na drugi pa za Milwaukee Lew Alcindor, kasneje znan kot Kareem Abdul-Jabbar.

"Trenutno mi to ne pomeni prav nič. A glede na to, da je Magic eden najboljših igralcev vseh časov, bom po koncu karieri ponosen tudi na ta dosežek," je takoj po tekmi dejal James.

Poleg njega sta za točke pri Cavs poskrbela Kevin Love (27) in Kyrie Irving (19). Pri domačih je Klay Thompson dosegel 22 točk. Golden State je tokrat zadel 18 trojk iz 43 poskusov, Cleveland pa je izza črte za tri točke metal 8:29.

NBA, finale (2. tekma):

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 132:113 (40:34, 27:30, 35:24, 30:25)  /2:0/
Durant 33 (13 sk), Curry 32 (10 sk, 11 as), Thompson 22 (7 sk); James 29 (11 sk, 14 as), Love 27.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na dve zmagi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.