Šport > Košarka
55 ogledov

Bojevniki znajo tudi brez Curryja

Klay Thompson Dwight Howard Golden State Warriors Houston Rockets EPA
Košarkarji Golden State Warriors so dobili še drugo tekmo prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA na Zahodu. Bojevniki so bili s 115:106 pod domačima obročema boljši od Houston Rockets in v končnici povedli z 2:0 v zmagah.

Branilec naslova, najboljša ekipa rednega dela Golden State, je igral brez prvega strelca Stephena Currya, ki si je na prvi tekmi končnice zvil desni gleženj, svoje moštvo pa je v Oracle Areni bodril kot navijač. Klay Thompson je tako prišel na svoj račun ter vpisal 34 točk, pri raketah pa je bil najbolj razpoložen James Harden z 28 točkami in 11 skoki.

Thompson se je po tekmi malce pošalil s predstavniki sedme sile: "Ah, brez njega je bilo vse veliko lažje. Ko je Steph na igrišču, je zelo sebičen in ne podaja. Samo pošalil sem se, seveda je pravo nasprotje temu. Dejstvo je, da je bilo zelo težko zapolniti vrzel v naši vrsti, ko ga ni bilo, saj se prav vsi otepamo odgovornosti."

Trener Bojevnikov Steve Kerr pričakuje, da bo zvezdnik le pripravljen za tretjo tekmo končnice, ampak ne bodo preveč silili in s prezgodnjo vrnitvijo ogrozili njegovo zdravje: "Želimo se prepričati, da bo s Stephom vse v redu in da bo njegov gleženj povsem zdrav."

Drama v Oklahomi

Drugi obračun na zahodu med Oklahoma City Thunder in Dallas Mavericks je veliko bolj izenačen. Dallas je v gosteh z le eno točko razlike premagal gostitelje (85:84) ter skupni izid v zmagah v seriji, ki se igra na štiri zmage, poravnal na 1:1.

Raymond Felton je zbral 21 točk in 11 skokov za Dallas, enak izkupiček je v vrstah groma dosegel Kevin Durant, s slabim metom za dve točki 7-33. Steven Adams je v zadnjem napadu sicer zadel, a je žogo izpustil delček sekudne prepozno, da bi prinesel zmago.

Toronto izenačil

Tudi v prvem krogu končnice lige NBA na vzhodu med Toronto Raptors in Indiana Pacers je prišlo do izenačenja v seriji.

Kanadčani so le izkoristili prednost domačega igrišča ter dosegli prvo zmago v letošnji končnici, ko so z 98:87 premagali goste iz Indiane ter serijo izenačili na 1:1 v zmagah. Jonas Valančiunas je za plenilce vpisal 23 točk in 15 skokov, Paul George pa je bil z 28 točkami najboljši v majici Indiane.

NBA, izidi:

VZHOD:
Toronto Raptors - Indiana Pacers 98:87  /1:1/

ZAHOD:
Golden State Warriors - Houston Rockets 115:106  /2:0/
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 84:85  /1:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.