Šport > Košarka
24 ogledov

Dogovor sklenjen, milijarde v obtoku

LeBron James Boston Garden EPA
Lastniki moštev in košarkarji v ligi NBA so sklenili novo kolektivno pogodbo, ki bo začela veljati 1. julija 2017 in se bo iztekla po sezoni 2023-24, so zapisali. Teža dogovora se meri v desetinah milijard dolarjev letno.

Podrobnosti dogovora sicer niso sporočili, ameriški mediji pa so pisali, da naj bi igralci obdržali med 49 in 51 odstotkov neposredno s košarko povezanih prihodkov, obenem pa lahko pričakujejo že prvo leto 1,5 milijarde dolarjev več, kot po sedanjem dogovoru, sklenjenem leta 2011, ki se izteka.

ESPN in Turner Sports sta samo za devetletne televizijske pravice odštela 24 milijard dolarjev, skupni dogodki pa tudi naraščajo in po ocenah gre za daleč najbolj dobičkonosno obdobje v zgodovini NBA.

LeBron James, trenutno najbolje plačani igralec lige, tako od Cleveland Cavaliers dobi letno čez 30 milijonov dolarjev. Na 43. mestu lestvice, ki jo vodi ESPN, je slovenski zvezdnik Goran Dragić, ki bo za nastope v dresu Miami Heat v tej sezoni dobil skoraj 15,9 milijona dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.