Šport > Košarka
23 ogledov

"Slovenski derbi" brez Slovencev

James Johnson Miami Heat Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je bilo v noči na ponedeljek odigranih pet tekem.

Ekipa Miami Heat, za katero zaradi težav s hrbtom Goran Dragić ponovno ni igral, je v košarkarski ligi NBA doma izgubila z moštvom Detroit Pistons z 98:107, tudi za zmagovalce pa drugi slovenski košarkar Beno Udrih ni dobil priložnosti za igro.

Obračun Slovencev se je končal že pred uvodnim skokom. Goran Dragić in Beno Udrih sta se lahko pred tekmo le pozdravila, nato pa opazovala soigralce. Udrih je že dalj časa v nemilosti trenerja oziroma je odvečen igralec po vrnitvi Reggieja Jacksona, Dragić pa je zaradi poškodbe izpustil že osmo tekmo v tej sezoni. Ker je pri Miamiju manjkal tudi drugi najboljši igralec Hassan Whiteside, so bili gostitelji obsojeni na poraz.

Vseeno se je zasedba trenerja Erika Spoelstra dobro upirala. V prvi četrtini je dosegla 37 točk in na odmor odšla s prednostjo osmih točk. V drugem polčasu so se stvari vendarle postavile na svoje mesto; Miami je v 24 minutah dosegel vsega 32 točk in prepričljivo izgubil.

Kot trenutno kaže, letos v končnici ne bo nobenega slovenskega košarkarja. Razen seveda, če do sredine februarja ne bo prišlo do kakšnih menjav klubov. Najdlje je Miami, ki je po petem zaporednem porazu padel na manj kot 30-odstotni izkupiček, tako da sta od njega slabši le dve ekipi (Philadelphia, Brooklyn). Nekoliko bolje gre Detroitu (16-20) ter New Yorku Saše Vujačića (16-17), ki v izenačeni vzhodni konferenci le za zmago ali dve zaostajata za osmim mestom.

Poraz Ostrog

Igralci Atlanta Hawks, peti na vzhodnem delu, so v svoji dvorani po podaljšku premagali ta čas drugo ekipo lige San Antonio Spurs s 114:112.

Košarkarji Indiane Pacers so ugnali Orlando Magic s 117:104, na svojem parketu pa sta izgubili moštvi Minnesota Timberwolves z 89:95 proti Portland Trail Blazers in Los Angeles Lakers s 114:123 v dvoboju s Toronto Raptors.

NBA, izidi:

Miami Heat - Detroit Pistons  98:107
Goran Dragić ni igral za Miami; Beno Udrih ni igral za Detroit.

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 114:112*
Indiana Pacers - Orlando Magic 117:104
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 89:95
Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 114:123

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.